Учимося протистояти грипу та давати йому бій

Учимося протистояти грипу та давати йому бій

Епідемія грипу найчастіше розвивається в зимові місяці, причому, заражаються вірусом грипу геть усі вікові категорії — від немовлят, до людей похилого віку.  

Із кожним днем кількість українців, що захворіли на грип, зростає.

Усім треба навчитися йому протистояти, а, вірніше, давати бій. А саме: суворо дотримуватись правил здорового способу життя.

Слід відмовитися від шкідливих звичок, зайнятися спортом, фізкультурою, частіше бувати на свіжому повітрі (не менше години).

Відео дня

 

Корисний самомасаж біологічно активних точок на обличчі

Перша зона знаходиться між нашими бровами. Друга — крила носа. Третя — на бороді. Четверта зона бугорків за вухами. П’ята — між великим і вказівним пальцем рук.

Самомасаж даних зон робити по одній-дві хвилини 2-3 рази в день. Добре при цьому застосовувати мазь прополісу або бальзам “Золота зірка”.

 

Загартовуйтесь!

Цей метод профілактики вірусних інфекцій та грипу медики називають одним із найефективніших. Ходіть вранці до роботи, ввечері після роботи, босоніж (15-20 хвилин).

Після ходіння босоніж обливайте стопи холодною водою. Обливайте тіло холодною водою, робіть контрастний душ (чергувати холодну і гарячу воду), розтирайте тіло рушниками до почервоніння.

Головне правило — не допускати до переохолодження. По завершенні процедури треба тепло вдягатися.

 

Уникайте місць, де збирається велика кількість людей

Вокзали, торгові ринки, ресторани, кінотеатри, кав’ярні, будинки культури та інше. Усі ці місця є неблагополучним середовищем  для розвитку вірусу грипу та передавання від хворої людини до здорової.

 

Виконуйте правила особистої та загальної гігієни

Особливу увагу варто приділяти тому, як часто ви миєте руки. Мийте продукти. Провітрюйте приміщення, в якому ви перебуваєте більшу частину часу. Робіть вологі прибирання — чудовий метод позбутися мікробів, що осідають на підлозі та поверхні меблів.

Харчуйтесь тільки корисними продуктами.

З ягід слід вживати калину та журавлину. Особливо цінні і ефективні соки з фруктів  і ягід. Щоденно вживайте цибулю та часник.

Особливо квашені: капуста, огірки, помідори, яблука. Робіть з них салати асорті, додаючи цибулю, часник, зелень, особливо петрушку. Заправляйте олією з льону, кукурудзи та соняшника.

У разі захворювання грипом вживати вітамін С по 0,5 грамів 2-3 рази в день. Споживати лимони, яблука. Особливо корисні сушені фрукти: груші, сливи, яблука, шипшина, вишні, смородина. Не забувати про заморожені ягоди.

Промивати ніс сольовим розчином: вода з морською сіллю (чайна ложка без верха на 200 мл води). Ефективно очищує і зволожує носові проходи. Це ефективний профілактичний засіб проти вірусу грипу.

Якщо один з членів сім’ї хворіє грипом, то він повинен носити марлеву пов’язку  та міняти її кожних півгодини.

Усім нам треба комплексно протистояти даній інфекції.   

Іван Смолич, ветеран праці, лікар-гігієніст

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up