«Українська медична місія»: про допомогу жінкам в рамках проекту від фонду ООН, в тому числі і у нашій лікарні

«Українська медична місія»: про допомогу жінкам в рамках проекту від фонду ООН, в тому числі і у нашій лікарні
  • На Вінниччині підписано Меморандум про співробітництво між Департаментом охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА та ГО «Українська медична місія». В рамках проєкту надається медична допомога мешканкам Вінницької області та жінкам з числа ВПО.
  • Про графік прийому фахівцями на місцях інформують мешканців сімейні лікарі територіальних громад області.

Про це повідомляє пресслужба Вінницької обласної військової адміністрації.

Від початку травня, коли стартував проєкт, спеціалісти обласного Центру планування сім’ї вже прийняли пацієнтів у Козятинській, Липовецькій та Літинській громадах.

Лікарі проводять:

Відео дня
  • -Комплексний акушерсько-гінекологічний огляд;
  • -Цитологічні дослідження;
  • -Ультразвукове дослідження органів малого таза;
  • -Консультують щодо засобів контрацепції та особливостей перебігу вагітності тощо.

«У команді нас працює троє – я, як лікар акушер-гінеколог, ще один лікар-терапевт та акушерка. За час роботи кожен із нас уже обстежив близько 300 осіб. Акцент роботи на тимчасово переселених осіб, однак консультуємо і місцевих жителів які приходять на огляд. Якщо під час обстеження виявлено якусь патологію пацієнтів відправляємо за маршрутом пацієнта до спеціалізованих закладів. Завдяки проєкту ми маємо чітку координаційну роботу з сімейними лікарями та фахівцями на місцях, і з соціальними службами», - відзначила завідувачка обласним Центром планування сім'ї Тетяна Постоловська.

Як зауважив керівник проекту ГО «Українська медична місія» фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Дмитро Вернигор, проєкт стартував на Сході України ще у 2017 році. Лікарі працювали на лінії розмежування, адже фонд ООН надав спеціалізований автомобіль з усім необхідним обладнанням для обстеження пацієнтів.

Департамент охорони здоров’я та реабілітації Вінницької ОВА чітко скоординував роботу із місцевими фахівцями

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up