Усі медичні заклади сіл нашої ОТГ в руках іншої громади

Усі медичні заклади сіл нашої ОТГ в руках іншої громади
У цьому приміщенні був ФАП села Козятина. Тепер він, як і решта наших первинних медичних закладів, у власності Самгородоцької сільської ради
  • Що буде з медициною у селах Козятинської громади — питання риторичне.

  • На жаль, воно досі залишається відкритим через один невеликий, але дуже вагомий нюанс — усі амбулаторії, фельдшерські та фельдшерсько-акушерські пункти сіл Козятинської ОТГ опинилися у власності Самгородка.

  • І поки що передавати їх на нашу громаду не поспішають.

Пояснимо, як так сталося. Кілька тижнів тому ми публікували новину про те, що Районну сімейну медицину передали Самгородоцькій сільській раді. Це зробила Козятинська районна рада на останній за час свого існування сесії. У свою чергу, Самгородок прийняв районну первинку, як кажуть, з руками і ногами. Одразу ж взялися перереєстровувати юридичну особу. Тож тепер, згідно з даними реєстрів, засновником Районного центру надання первинної медико-санітарної допомоги є вже не ліквідована Козятинська районна рада, а Самгородоцька сільська.

А тепер про «руки» і «ноги». Як виявилося, до структури районного центру первинної медико-санітарної допомоги входить не лише амбулаторія у Козятині, де працюють шість сімейних лікарів. Згідно зі статутом комунального підприємства, який затвердила ще Козятинська районна рада, до районної первинки входять усі амбулаторії, ФАПи та фельдшерські пункти на території колишнього Козятинського району.

Саме так у руках Самгородка опинилися амбулаторії у Козятині, Махаринцях, Сигналі та Кордишівці, а також фельдшерські та фельдшерсько-акушерські пункти у Сестринівці, селі Козятині, Іванківцях, Махаринцях, Флоріанівці, Титусівці, Сокільці, Пиківцях, Рубанці, Прушинці та Пустосі. Виходить, що територіально заклади розташовані у межах Козятинської ОТГ, а фактично належать зовсім іншій.

Відео дня

Тепер ще один факт. Оскільки Засновником районної первинки тепер є Самгородоцька сільська рада, вона може вносити зміни та доповнення до статуту. Наприклад, виключити чи включити зі структури ФАПи чи фельдшерські пункти.

За даними порталу Національної служби здоров’я, в амбулаторіях Кордишівки та Сигналу працює по одному сімейному лікарю. У Махаринецькій амбулаторії — два лікарі. Натомість у фельдшерському пункті в Кордишівці взагалі сімейних лікарів немає. А решта ФАПів та фельдшерських пунктів навіть відсутні в переліку місць надання медичної допомоги.

На останній сесії Козятинська міська рада прийняла рішення про звернення до Самгородоцької сільської ради. Депутати проситимуть Самгородок передати нам усі амбулаторії, фельдшерські та фельдшерсько-акушерські пункти, що розташовані у межах нашої територіальної громади.

— Рішення може ініціювати як Самгородоцька громада, так і ми. Самгородоцька громада не хоче ініціювати це рішення. Вона не має на меті віддати нам наші амбулаторії і ФАПи. Переговорний процес ні до чого не дійшов, — сказала під час засідання сесії міська голова Тетяна Єрмолаєва.

— На сьогоднішній день складається конфліктна ситуація. І ми маємо все зробити для того, щоб забрати ці амбулаторії і ФАПи, розвивати їх і підтягувати їх рівень, — додала Юлія Радогощина, головний лікар Міського центру надання первинної медико-санітарної допомоги. — А взагалі перша наша мета — це надавати якісну допомогу населенню, яке перебуває на нашій території.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (4)
  • Читач71

    Які прохання?!,міська рада має звернутися до суду,і буквально за одне засідання скасувати апсолютно нікчемні останні рішення так званих районних депутатів(читай дебілів) на чолі з основним дауном ОПУЩЕНИМ,що ви соплі жуєте,ДО РОБОТИ!!!
  • Николай Крента

    Докерувалися!!!!!!!!!!!!
  • Читач78

    автор не зовсім володіє ситуацією

    Читач58 reply Читач78

    То поясніть Ви!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:30 Загинув в районі Богданівки: минає рік, як ми втратили Героя Володимира Грубіка 18:00 У Пиковецький сільський ставок випустили понад 200 кілограм коропа photo_camera 15:55 Поки ремонтують КТ, козятинчани зможуть пройти його безкоштовно у Бердичеві 14:07 Цієї ночі на Вінниччині сили ППО знову збивали «шахеди» Від читача 11:45 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 13:26 В Козятині п’яний водій хотів відкупитись від патрульних за двадцять тисяч гривень 11:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 11:00 Що замовляла міська рада в лютому 10:04 Козятинські студенти поїхали у Німеччину аби пройти практику. Показали фото photo_camera 09:06 Ситуація з туберкульозом напружена: серед чотирьох громад найбільше хворих — у Козятинській 08:17 Козятинчани збирають кошти на систему дистанційних радіовмикачів «феєрверків» 07:03 В Махнівці відбувся турнір пам’яті Івана Лазарчука ·
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up