Увага! В Україні — грип!

Увага! В Україні — грип!
Анатолій Медвецький пропонує втирання у точки бальзам “Зірка”. Масаж точки на руці, де починається великий палець

За інформацією-повідомленням центру грипу Міністерства охорони здоров’я України на грип та гострі респіраторні вірусні захворювання занедужало більше 140 тисяч українців

Лікарі-епідеміологи прогнозують початок епідемії у грудні 2017 року.

Хворіють в більшості діти до 12-14 років. Головне, це профілактика грипу. Проводити щеплення. В Україні з грудня 2017 р. по весну 2018 р. поширюватиметься три штами грипу: “Гонконга”, “Брісбена” і “Мічігана”.

Від цих штамів грипу в Україні продають вакцини. Вона платна. Бажано купувати французьку.

Відео дня

Одночасно потрібно проводити профілактику грипу народними методами. Вони доступні для нашого народу українців. Це вживати часник, цибулю, шипшину, прополіс, великі дози вітаміну С.

Коли я вчився в 1956 році в місті Балашов Саратовської області, школа сержантського складу медичної служби, серед нас, курсантів, почався грип і гострі респіраторні вірусні захворювання. Начальник нашої школи полковник Микола Іванов зобов’язав всіх курсантів промивати носи піною простого господарського мила. Це давало добрі результати. Паралельно було запроваджено в раціоні харчування часник, цибулю, салати з квашеної капусти. Був встановлений режим вологого прибирання приміщень з дезінфекційними засобами.

Академік народної медицини Іван Неумивакін пропонує для профілактики і лікування грипу перекис водню. На дві столові ложки перевареної охолодженої води 20 крапель перекису водню. І даною водою промивати ніс.

Академік Євген Товстуха при захворюванні верхніх дихальних шляхів пропонує відвар калини звичайної. Столову ложку свіжих або сушених ягід плодів калини заливають склянкою (200 мл) води, кип’ятять 5-6 хвилин на малому вогні, настоюють 2-3 години. Вживають по 100 мілілітрів двічі на добу за 20-30 хвилин до їжі.

Професор лікар-епідеміолог Мінздраву України Костянтин Синяк пропонує приймати великі дози аскорбінової кислоти (вітамін С) по 0,5 грам 3 рази в день впродовж 7 днів.

Наш земляк лікар-терапевт Анатолій Медвецький пропонує проводити самомасаж точок.

Мій однокурсник академік Віктор Ципріян в період захворювання грипом, нежиті, як лікар-дієтолог пропонує вживати овочі, фрукти (особливо зелені яблука 2-4 штуки), каші-асорті (жито, пшениця, овес, ячмінь). Білкові продукти (квасоля, соя, горох, боби, сочевиця), рибу (морську, річкову, озерну, ставкову). Вживати горіхи, зернята. Пити натуральні соки: виноградний, яблучний, абрикосовий, калиновий, з журавлини. Пити якісну воду 28-30 мл на один кг тіла людини. Сала вживати розміром сірникової коробочки з житнім хлібом + часник. Це дуже корисно і смачно.

Хто веде здоровий спосіб життя, хворіє на грип, нежить в 2-3 рази рідше.

Лікування і профілактика грипу - проблема комплексна: вакцинація, лікування, харчування, загартування, масаж. І все це потрібно робити — не лінуватись. Дороги долає той, хто йде.

Будьте здорові і діяльні.

Іван Смолич, ветеран праці, лікар-гігієніст

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:37 Ворог вночі атакував Вінниччину. Є влучання в приватний будинок 19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up