В Козятині формують списки донорів

В Козятині формують списки донорів

Жителі громади активно телефонують до лікарні і виявляють бажання здати кров.

«Зараз ми формуємо базу даних донорів, які планують здати кров для потреб лікарень. Таких людей дуже багато – я особисто вражений нашою єдністю та патріотизмом. Люди надзвичайно активні. Є такі, що у віці 70 років телефонують і записуються, щоб здати кров. Є діти яким немає 18 років. Однак в нас є певні обмеження – по здоров’ю та віку», – розповідає Петро Ковальчук, завідуючий лікарняним банком крові КП «Козятинська ЦРЛ».

Через реформи в медичній галузі у нашій лікарні служба крові набула іншого статусу – лікарняний банк крові, де відбувається зберігання компонентів крові і проводиться їх належне тестування.

– Зараз ми з адміністрацією лікарні поновили функцію заготівлі і переробки донорської крові для нашої служби, що покращить забезпеченість компонентами крові у цей час. В нас є золотий фонд донорів, які здають періодично кров. Їх більше сотні. У разі потреби ми їх запрошуємо і вони негайно відкликаються. Зараз ми формуємо окрему базу даних, тих, бажаючих здати свою кров, які нам телефонують або звертаються до медичних закладів. Такі дзвінки частіше надходять від жителів Козятина, Глухівців, Махнівки, Бродецького, Вернигородка, Самгородка. Також, відразу, як буде необхідність ми будемо викликати цих донорів. Тоді до нас приїде виїзна бригада із Вінницького центру служби крові, і це буде наш посильний внесок для медичних закладів області. Тому ми нікому не відмовляємо. Працюємо і спостерігаємо за ситуацією. Я висловлюю вдячність усім, хто виявив бажання здати кров, - каже Петро Ковальчук.

Відео дня

Додамо, що Козятинська центральна лікарня також внесена в перелік лікарень, яка може бути використана для лікування потерпілих та поранених

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Oksana Konstantynova

    Як записатися?

keyboard_arrow_up