В Козятині в пацієнтів з підозрою на COVID-19 беруть аналізи вдома

В Козятині в пацієнтів з підозрою на COVID-19 беруть аналізи вдома
Медична сестра готова для виїзду на забір біологічного матеріалу від хворих з підозрою на коронавірус. (фото зі сторінки КП «Козятинський міський центр ПМСД» у фейсбуці)

З 1 квітня 2020 року при Козятинському міському центрі ПМСД працюють мобільні бригади, які за призначенням сімейного лікаря проводять забір біологічного матеріалу від пацієнтів з підозрою на COVID-19.

Про це повідомляє КП «Козятинський міський центр ПМСД».  До складу мобільних бригад входять медичні сестри, які забезпечені засобами індивідуального захисту, деззасобами та антисептиками, транспортним середовищем для ПЛР-діагностики та швидкими тестами на COVID-19.

Вони проводитимуть забори біологічних матеріалів від пацієнтів з підозрою на COVID-19 з дотриманням всіх норм і правил забору та транспортування біологічного матеріалу, індивідуального захисту та дезінфекції. Це значно зменшить мобільність людей, які мають симптоми гострого вірусного захворювання та потребують здачі відповідних аналізів.

Відео дня

На сьогоднішній день є два види тестів: експрес-тести й лабораторний тест ПЛР (полімеразної ланцюгової реакції). При експрес-тесті у людини беруть кров із пальця, результат готовий через 15 хвилин. Тест визначає антитіла до COVID-19, які утворюються через декілька днів хвороби. Тому у перші дні зараження тест нічого не покаже і сенсу його робити немає. Точність експрес-тесту залежить від виробника, але ніколи не дає 100%. Тому експрес-тести підтверджують лабораторним методом. У людини беруть зішкріб із носа і горла та тестують на системі для ампліфікації.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
08:30 Допоможіть зібрати кошти на апарати, щоб Софійка з Козятина перестала втрачати слух 07:56 Вітер повалив дерева. В Козятинській громаді теж photo_camera 17:01 Вчитель Козятинського опорного ліцею Богдан Пічкур увійшов у дванадцятку кращих учителів України 16:28 Дружині загиблого Героя Віктора Кравчука вручили орден «За мужність» ІІІ ступеня Від читача 09:28 Пожежний схематоз 15:35 На регіональному фестивалі колотухи було на що подивитися, що показати 14:01 «Одужую після надскладної операції, готуюсь до хімії» 13:50 Благодійний фонд Миколи Філонова допомагає організовувати харчування в школах Вінниччини (пресслужба БФ) 12:27 «Ямковий ремонт з нанотехнологіями» у Козятині. Відео від читачів play_circle_filled 12:09 Козятинський ЦНАП отримав комплект сучасної портативної техніки 11:01 Десятка найдорожчих закупівель міської ради у березні 10:20 Родинам загиблих Героїв Ігоря Болдіна та Анатолія Федорця вручили державні нагороди 09:38 Пиківчани передали для Козятинського Територіального майже тонну картоплі 09:15 Де в Козятині купити сучасні, стильні та якісні меблі (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up