Вода в крані не якісна, бо забруднюють водозабори

Вода в крані не якісна, бо забруднюють водозабори

Питання водопостачання та вживання якісної води в нашому місті дуже важливе та актуальне десятками років.

Вирішення його не зрушило з місця і на йоту! Може після друку цього матеріалу активізуються жителі міста та в першу чергу місцева влада?

У першу чергу хочеться зауважити на тому, як мешканці сіл, через які протікають водозабірні річки, відносяться до природоохоронних смуг. Майже сорок відсотків цих жителів на берегах облаштовують смітники. Там можна побачити все: від пляшок, гною до кісток загиблих тварин. Власники автобусів, вантажних автомобілів систематично тут миють транспорт. Вода стікає у ставок, потрапляє у зону водозабору. Трапляються такі господарі, які лінуються виносити відходи від тварин, прокопують траншеї і це потрапляє у річку. Кози, телята, вівці, корови, які випасаються в природоохоронних смугах, також забруднюють воду.

Впливають на якість води розорення сільгоспвиробниками природоохоронних смуг їх засівання та внесення міндобрив, гербіцидів, інших препаратів.

Відео дня

Міська влада жодного скликання не розробила спільних заходів із сільськими радами, аби направити на дієву активізацію територіальних громад щодо дотримання санітарно-екологічних норм в прибережних смугах та водоймах. А сільські ради мають зобов’язання та повноваження в контролі санітарно-екологічних норм! Тільки хто цим займається?

Чи не простіше затвердити депутатами міської ради програми на 5 чи 7 років та й всі кошти премії акумулювати, щоб вирішувати проблему водопостачання? Розробити проект та взяти участь у конкурсі розвитку тергромад, залучити залізницю, народних депутатів, жителів міста. Є і європейські програми в галузі екології та чистої питної води. Просто потрібно ворушитись, під лежачий камінь вода не тече та і пень на одному місці обростає мохом.

Усе живе у житті пов’язане з водою, тому немає більше хвилюючою і обговорюваної теми, ніж тема питної води. Без неї не можливе життя людей, тварин, рослин. Людина без води може прожити 5-6 діб. Але більше 1 млрд людей на землі не мають доступу до безпечного водопостачання.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up