Як правильно вибирати морозиво?

Як правильно вибирати морозиво?

Літня погода тримається ще з травня. Температура в затінку вища за 25 градусів і тому багато хто прохолоджується морозивом. Пломбір, щербет, крем-брюле, ескімо, фруктовий лід — список видів цього десерту досить великий. Але не все те, що холодне й смачне, є морозивом.

Обов’язково вивчайте склад!

Справжнього морозива у нас не так вже й багато. Якщо воно має жовтий відтінок, то це говорить про його натуральність, бо тільки великий вміст молочного жиру дає такий відтінок. У ньому обов‘язково має бути молоко, вершки, масло і цукор. А це дорого. Тому найчастіше ці складові замінюються більш дешевими і навіть шкідливими речовинами з додаванням багатьох стабілізаторів, емульгаторів, ароматизаторів та барвників.

Якщо на упаковці морозива вказано ДСТУ 4733:2007, то це означає, що ні молоко, ні масло, ні вершки не замінені чимось іншим (дані взяті із сайту Добавкам.нет).

Відео дня

ДСТУ 4735:2007 говорить про те, що даний продукт містить у собі пальмоядрову, кокосову, а з 2010 року дозволили використовувати ще більш шкідливу пальмову олію.

Серед стабілізаторів і емульгаторів природними та безпечними є гуарова і ксантинова камідь, камідь рожевого дерева, моно- і дигліцериди жирних кислот. Якісним морозивом можна вважати і те, до складу якого входить дорога спеція ваніль, а не дешеві ванілін чи ароматизатор, ідентичний ванілі.

Склад стаканчика — теж важливо

Саме морозиво може відповідати стандарту, а от у стаканчик, буває, добавляють і кокосову, і пальмову олію. Тому не забувайте дивитись на склад стаканчика (якщо він вказаний). Те ж саме — і про шоколадну глазур, в якій дороге какао-масло теж замінюють олією більш дешевого походження.

Недотримання умов зберігання загрожує життю

Далеко не всі власники торгових точок дотримуються умов зберігання морозива. Деякі супермаркети на ніч відключають свої холодильники з метою економії електроенергії. І за це платить покупець. Бо внаслідок порушення умов зберігання в морозиві може розвинутись кишкова паличка.

Аби зрозуміти, що морозиво неправильно зберігалось, трохи натисніть пальцем на нього. Якщо продавлюється і м’яке, то це через недотримання умов зберігання. Морозиво в формі ковбаси має бути ідеально рівним. Якщо на ньому є кристалики льоду, то воно заморожувалось і розморожувалось не раз.

Недобросовісні продавці

На початку нового сезону деякі підприємці продають прострочене морозиво, яке не встигли продати. Обов’язково дивіться на дату виготовлення і термін придатності. До речі, якщо останній більше, ніж півроку, то це говорить про занадто велику кількість емульгаторів і стабілізаторів. Щоб не підчепити якусь хворобу, купуючи морозиво на вулиці, звертайте увагу на те, чи в целофанових рукавичках продавець.

Ознайомтесь також із цікавими рецептами приготування домашнього морозива.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
19:34 Загинув при виконанні бойового завдання. Минає річниця, як ми втратили Героя Богдана Жмуцького 18:05 У Залізничному біля трансформатора знайшли гранату. Вона виявилася іграшковою 16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 «Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища» play_circle_filled 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up