Яка доля чекає на нашу районну лікарню?

Яка доля чекає на нашу районну лікарню?
Фото з архівів газети
  • Центральна районна лікарня поки що комунальне підприємство Козятинської районної ради.

  • Проте наша райрада вже майже два тижні як ліквідована.

  • Що буде далі?

Після виборів і старту децентралізації одним із найгостріших питань був розподіл майна. Адже Козятинський район розформували, а усі новоутворені громади Козятинщини увійшли до Хмільницького району. Проте саме Козятинська районна рада була засновником низки комунальних підприємств і установ.

Чи не найбільше усіх цікавило, що ж буде з центральною районною лікарнею. Зрозуміло, що медичний заклад отримує фінансування з Національної служби здоров'я України, яка оплачує надані пацієнтам послуги. Проте ще треба утримувати приміщення і сплачувати комуналку.

До виборів ми спілкувалися з експертом із децентралізації Андрієм Кавунцем на цю тему. Як пояснив нам експерт, районна лікарня - вторинна ланка медицини, а тому на питання, хто утримуватиме майновий комплекс після виборів, однозначної відповіді не було.

Відео дня

Час йшов, вибори відбулися. Козятинська районна рада ще до ліквідації провела останню сесію, на якій прийняла рішення про передачу майна громадам. Згідно з цих рішень, майновий комплекс Центральної районної лікарні мали передати нашій міській раді. Проте міська рада не поспішала брати ЦРЛ до себе.

Тим часом Хмільницька районна рада восьмого скликання запустила процес реорганізація Козятинської районної ради. Згідно з даними реєстру, наша райрада припинила свою діяльність як юридична особа майже два тижні тому. Виходить, що офіційно Козятинська центральна районна лікарня - комунальне підприємство Козятинської районної ради, принаймні так йдеться у реєстрах, проте фактично райрада вже ліквідована.

Все змінилося у вівторок, 29 грудня. Депутати міської ради під час другого пленарного засідання третьої сесії проголосували за надання згоди на прийняття до комунальної власності міста цілісного майнового комплексу районної лікарні.

- Ми всі у виборчому процесі розуміли, що у нас є дві лікарні - міська лікарня і районна і фізично існувати на площині дві лікарні не може, тому що у нас рано чи пізно виникнуть питання щодо фінансування міської лікарні. Фінансувати міську лікарню, зарплати і все решта ми не будемо. Ми нікуди не дінемося від того, що будемо щось з’єднувати, об’єднувати або реорганізовувати, - сказала під час засідання очільниця міста.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (7)
  • Алексей Костюк

    Єдине місто в Вінницькій області  ,яке зовсім не розвивається ,а навпаки перетворюється в нікому не потрібне , забуте всіма « болото».
  • Ростислав Хоменко

    Велика більшість людей козятина не знають де той хмільник і чим туди добратись
  • Valentina Chornenkaya

    Іде поетапне знищення Козятина.Не можна допустити зміни підпорядкування лікарні.Не будьте наївними і не вірте, що для нас це благо.Облгаз, РЕМ-не приклад?Ми не можемо навіть туди дозвонитись при потребі.
  • Ирина Глущенко

    Саме життя заставляє нас утворити тергромаду за Конституцією. Та взяти на облік громади всі об"єкти, які знаходяться на території громади. Утворити органи управління, банк іт д  Громадянам треба діяти, не ждати якогось правителя, а робота усім знайдеться
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up