Якісні харчі — це ліки

Якісні харчі — це ліки

Не переїдайте, споживайте частіше (через кожні 2-3 години)

Сьогодні наука просунулась значно вперед: людям пропонують шунтування і ангіопластику, встановлюють кардіостимулятори, пропонують різноманітні ліки. І вже через 2-3 роки 80-90 % цих пацієнтів скаржаться, що попри все, здоров’я погіршується. Вони знову відчувають біль, відбуваються напади. І всі ці процедури коштують великі гроші.

Але чому ми не хочемо допомогти собі самі й не скористатися простим способом просто налагодити якісне харчування?

Невже це складніше, аніж доводити себе до операційної?

Відео дня

20-річне, наймасштабніше в світі дослідження американського професора Коліна Кемпбелла доводить це!

Він входить до десяти найкращих дієтологів світу. Сьогодні методику Кемпбелла практикують провідні клініки США та Європи, Ізраїлю, Канади.

Методика Кемпбелла

Її народження пов’язане з Китаєм. З прем’єром Китаю Чжоу Енлаєм, який захворів на рак сечового міхура. Борючись за життя, він запросив до Китаю професорів із Британії, США, Канади та Франції.

За його наказом почався збір даних про смертність від раку в 65 округах Китаю, щоб з’ясувати причину недугу (раку) й подолати її.

Ця широкомасштабна робота тривала 20 років, в ній було задіяно багато населення Китаю. Учені отримали сенсаційні висновки не лише щодо раку, а й більшості розповсюджених хвороб нашого часу. Дійшли сенсаційного висновку. Ворогом людини є та їжа, яку століттями вважали корисною. Це тваринні білки й жири, а не гени й перевтома.

Кемпбелл і його команда були здивовані, коли в одному з регіонів, які обстежували, не виявилось жодної (!) людини до 70 років, яка б перенесла  інфаркт або інсульт. З’ясувалось, що це був найбіднішій регіон Китаю, а його жителі не вживали м’ясо і м’ясопродукти. Ніхто з людей даного регіону не хворів гіпертонією. Достовірно відомо, що найагресивніше на захворювання гіпертонією, серцевих нападів, інфарктів діє підвищений холестерин, який міститься в червоному тваринному м’ясі та жирах.

Ось чому ця хвороба вражає здебільшого заможних людей, які не відмовляють собі в щоденному споживанні м’яса.

Що ж їсти, а чого уникати, щоб не мати проблем із серцем і артеріальним тиском?

Кемпбелл розділив усі продукти на три групи.

Перша: корисні.

Друга: ті продукти, які слід споживати в невеликій кількості.

Третя: ті, яких не слід споживати.

Корисні, це основа здорового харчування — ягоди, яблука, груші, сливи, абрикоси, вишні, апельсини, мандарини, ківі, персики, смородина, чорниця, калина, полуниця, журавлина, всі види капусти, селера, спаржа, морква, буряк, цибуля, часник, морська капуста, картопля в кожушках. Дуже корисні квашені овочі, особливо асорті (капуста, морква, помідори, огірки). З білкових продуктів: риба (хек, минтай) та річкова й озерна, бобові (квасоля, горох, сочевиця, боби та інші), горіхи різні (волоські, фундук, мигдаль, фісташки, арахіс). Всі види грибів, особливо печериці, гливи. Хліб з цільних злаків, грубого помолу, приготовлений на заквасці. Каші (пшенична, рис, кукурудза, жито, овес, ячмінь, гречка).

Основна вимога професора Кемпбелла — не переїдати, споживати частіше, через кожні 2-3 години.

Друга група продуктів, які треба мінімізувати: макарони, білий хліб, цукор, печиво, торти, крекери. Дорогі сорти риби (лосось, тунець, скумбрія).

Третя група — уникати червоне м’ясо, біфштексів, гамбургерів, курки, індичок, копченого свинячого сала, майонез, яйця.

Кемпбелл один із перших у світі висловився проти біологічно-активних харчових додатків (БАДів). Це більше комерція, а не користь для здоров’я.

Кемпбелл закликає нас не вірити лікарям, які пропонують лікуватись таблетками, а краще ретельно стежити за своїм харчуванням.

А дотримуватись цих  порад чи нехтувати — особистий вибір кожного.

Висновок: харчуйтесь якісно і будьте здорові і діяльні.

 

Іван Смолич, ветеран праці, член ради ветеранів козятинських залізничників

 

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up