Якщо вам виписали милиці, почекайте рік

Якщо вам виписали милиці, почекайте рік

У редакцію газети “RIA-Козятин” звертаються мешканці нашого міста і району з проханням допомогти інвалідам

Вони повідомляють, що коли отримують інвалідність ніг чи спини, то допоміжних засобів пересування чекають в черзі більше року.

Щоб з’ясувати всі подробиці, у зв’язку з чим виникають подібні черги, представники преси обійшли терцентри, служби соціального захисту населення та міжрайонний МСЕК (Медико-соціальна експертна комісія)

До проблем інвалідів задіяно багато структур, які свої обов’язки виконують по-різному. Іноді й дублюють одна одну.

Відео дня

Коли людина ламає ногу, вона не є інвалідом і допоміжні засоби пересування вона бере якби на прокат, і при виздоровленні повертає. Таку послугу надають терцентри.

У випадках, коли людина стає інвалідом, для неї потрібний процес індивідуального вирішення. Лікар констатує інвалідність. МСЕК оформлює відповідні документи і передають в служби соціального захисту. А служби соціального захисту передають документальні дані на виготовлення допоміжних засобів пересування підряднику.

Як повідомила головний спеціаліст з питань допомоги інвалідам міського управління праці і соцзахисту населення Юлія Підручна, підрядник виконає замовлення лише в тому разі, коли перерахують йому кошти з Міністерства соціальної політики. Саме вони шукають підрядників і здійснюють фінансування на потреби інвалідів.

То ж ситуація така, що проблеми інвалідів вирішуються в кабінетах, до яких звичайним людям не дістатись. Від того й чекають милиці, ортопедичні палиці та інші засоби для пересування більше року. Від місцевих служб залежить тільки вчасне подання документальних даних підряднику, що перевірити важко.

Газета проведе власне розслідування з даного питання і з’ясує, хто винен у зволіканні надання таких необхідних для інваліда речей: завод чи управління соцзахисту. Про результати повідомимо.

Галина Касянівська

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up