За тиждень на коронавірус захворіло майже шістдесят людей

За тиждень на коронавірус захворіло майже шістдесят людей
  • Детальніше про це читайте у нашій хроніці коронавірусу за тиждень.

Вірус COVID-19 стрімко шириться країною. У Національній академії наук припускають, що у жовтні щодня буде додаватися більше 10 тисяч хворих. Через значний ріст кількості інфікованих від четверга, 23 вересня усі регіони України опинилися у так званій «жовтій» зоні. У Міністерстві охорони здоров’я не виключають, що найближчим часом п’ять областей можуть із жовтої зони перескочити до помаранчевої. Втім у переліку цих регіонів Вінниччини немає, хоча у нас темпи поширення коронавірусу також зростають.

За останній тиждень у Вінницькій області фіксували від 93 до 200 нових випадків захворювання на коронавірус за добу. Проте цього тижня Вінниччина оминула п’ятірку лідерів антирейтингу за кількістю нових інфікованих. Такі дані наводить офіційний телеграм-канал Міністерства охорони здоров’я «Коронавірус_інфо».

Що стосується колишнього Козятинського району, то станом на ранок середи, 29 вересня у нас зареєстрували 3200 хворих від початку пандемії. Такі дані наводить Вінницький обласний центр контролю та профілактики хвороб. За останні сім днів у нас додалося 58 нових інфікованих. На щастя, летальних випадків за цей тиждень не було.

Відео дня

Через те, що ми потрапили у «жовту» зону, деякі учні Козятинської громади знову повернулися до дистанційного навчання. Як повідомила газеті «RIA-Козятин» Інна Мадей, тимчасово виконуюча обов’язки начальника управління та спорту, 1–4 класи працюють у звичному режимі по всіх школах та гімназіях Козятинської територіальної громади. Учні 5–11 класів у школі № 1, ліцеї, гімназії № 6 (що на другому Козятині), ЗНВК № 9, Махаринецькій, Флоріанівській і Сестринівській гімназії також навчаються очно.

Натомість для 5–11 класів шкіл № 2, 3, 5, Іванковецької філії ЗНВК № 9, Кордишівської гімназії і школи-гімназії-дитячого садка імені Підгорбунського від четверга, 23 вересня запровадили дистанційне навчання. Причина у тому, що ці навчальні заклади не відповідали трьом критеріям, за яких дозволена робота: має бути вакциновано щонайменше 80 % працівників, або кількість вакцинованих може бути меншою, але у невакцинованих працівників мають бути ПЛР-тести чи має пройти менше ніж 180 днів від того, як працівник перехворів на коронавірус.

Поки що учні 5–11 класів вищеперерахованих шкіл навчаються онлайн, втім в управлінні освіти та спорту не виключають, що з понеділка школярі можуть повернутися до звичного режиму навчання, позаяк вчителі наразі активно вакцинуються.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (1)
  • Алуська Мартовицька Павлюк

    Печалька!!!!!

keyboard_arrow_up