Захворюваність на грип та ГРВІ: де на Вінниччині зафіксували найвищий рівень?

Захворюваність на грип та ГРВІ: де на Вінниччині зафіксували найвищий рівень?
  • За інформацією Центру громадського здоров’я протягом тижня на ГРВІ захворіли 95 740 людей, із них 50,7% — діти віком до 17 років. Найвищий рівень епідемічної активності ГРВІ - у центральному та західному регіонах України.
  • За даними Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб у Вінницькій області спостерігається низький рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, захворюваність склала 210,0 випадків на 100 тис. нас. та є на 60 % нижче базового рівня.
  • Розповідаємо, де зафіксували найвищий рівень

За інформацією Центру громадського здоров’я протягом тижня на ГРВІ захворіли 95 740 людей, із них 50,7% — діти віком до 17 років.

Найвищий рівень епідемічної активності ГРВІ —  у центральному та західному регіонах України.

Інтенсивний показник захворюваності становить 233,5 на 100 000 населення, що менше епідемічного порога, розрахованого для України. За тиждень проти грипу вакцинувалися 4 842 людини. З початку епідемічного сезону проти грипу вакциновано 13 525 осіб, зокрема 6 168 — із груп медичного та епідемічного ризиків. Летальних випадків унаслідок грипу не зареєстровано.

Відео дня

За даними Вінницького обласного центру контролю та профілактики хвороб у Вінницькій області спостерігається низький рівень інтенсивності захворюваності на грип та ГРВІ, захворюваність склала 210,0 випадків на 100 тис. нас. та є на 60 % нижче базового рівня. Впродовж тижня за медичною допомогою з приводу ГРВІ звернулось 3246 осіб, серед захворілих 1774 (54,6 %) дітей. Госпіталізували 162 осіб, в т. ч. 122 дитини. Летальних випадків не має.

Найвищі рівні захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції реєструвались у Бершадському, Жмеринському, Калинівському, Могилів-Подільському та Тульчинському районах.

Для проведення специфічної профілактики грипу в цілому по області відібрали 15 211 осіб з групи ризику. З початку епідемічного сезону щепилось 2 915 осіб.

Читайте також:

«Все «чисто». Віримо — хвороба більше не повернеться»: Емілії Войтюк закінчили основний протокол лікування

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up