Змінили номер телефону — як внести зміни у декларацію з сімейним лікарем

Змінили номер телефону — як внести зміни у декларацію з сімейним лікарем

Під час підписання електронної декларації з сімейним лікарем вказується номер телефону для зв'язку з пацієнтом. На телефон приходять СМС з номерами направлень до лікарів. Що робити, якщо телефон, вказаний в електронній декларації, вже не актуальний?

Якщо пацієнт має доступ до неактуального номера телефону, то змінити його на новий можна відразу на прийомі у лікаря.

Якщо номер втрачено, то змінити його можна онлайн через електронну форму на сайті Національної служби здоров'я України (НСЗУ) за посиланням http://surl.li/bfmxk

Щоб подати запит, потрібно вказати прізвище, ім’я та по батькові, дату народження, ідентифікаційний номер, документ, що посвідчує особу, його серію та номер. А також накласти кваліфікований електронний підпис.

Відео дня

За цим запитом пацієнта НСЗУ змінює налаштування, після чого з’являється можливість оновити номер телефону. Щоб перевірити статус поданого запиту, використовуйте сервіс «Перевірка стану запиту» на сайті НСЗУ. Там потрібно ввести реєстраційний номер запиту. Тому збережіть його після того, як подасте запит.

Після виконання запиту та анулювання попереднього номера телефону зверніться до лікаря, з яким ви уклали декларацію та оновіть свій номер телефону.

Ольга Бобрусь

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up