Де отримувати інформацію про повітряну тривогу

Де отримувати інформацію про повітряну тривогу
  • На початку повномасштабної війни багато наших читачів скаржилися на те, що їм не чути сирени.
  • Тому ми почали повідомляти про початок та відбій тривоги у нашому телеграм-каналі.
  • Із понеділка, 15 серпня ми припиняємо це робити, але даємо посилання на джерела, з яких ви можете дізнаватися про початок і відбій тривоги в режимі онлайн

У перші тижні повномасштабного вторгнення компанія Ajax Systems Inc розробила спеціальний додаток для смартфонів, який інформує про початок та відбій повітряної тривоги. Система працює так — ви завантажуєте та встановлюєте додаток, обираєте територіальну громаду, в якій мешкаєте і в разі повітряної тривоги на вашому телефоні почне гудіти сирена. Коли буде відбій, ви почуєте голосове повідомлення «Увага! Відбій повітряної тривоги». Застосунок доступний для власників Айфонів та смартфонів на Андроїді. Як його скачати і користуватися, ми вже розповідали. Всю інформацію можна знайти за цим посиланням.

Є спеціальна карта, за допомогою якої в режимі реального часу можна дізнатися інформацію про те, чи є повітряна тривога у вашій області, районі чи територіальній громаді. У разі, якщо по області, районі чи громаді оголошують тривогу, вона зафарбовується у червоний колір. Інформація оновлюється кожні 18 секунд. Карту можна знайти за цим посиланням.

Є також телеграм-канал, який інформує виключно про повітряну тривогу. Знайти його можна тут. Окрім того, про тривогу повідомляють на офіційних телеграм-каналах Козятинської міської ради та Вінницької обласної військово-цивільної адміністрації.

Відео дня

 

Читайте також:

Ще на 90 днів: в Україні продовжать строк дії воєнного стану та загальної мобілізації

«Вже взялися за плетіння 15-ої маскувальної сітки». Козятинчан закликають до доброї справи

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up