«Другий день після бомбардування»: покрівлю, ремонт вікон та дверей жителі будинку зробили своїми силами

«Другий день після бомбардування»: покрівлю, ремонт вікон та дверей жителі будинку зробили своїми силами
Так було одразу після вибуху. Господарі знайшли шифер і полагодили дах
  • Нагадаємо, на другий день Великодніх свят ворожа артилерія запустила по нас дві ракети. Смертоносний заряд потрапив у критичну інфраструктуру залізниці. Від ударної хвилі частково постраждали будинки приватного сектору
  • Жителі згуртувалися і все полагодили своїми силами

Ми повідомляли, що від ударної хвилі частково постраждали будинки приватного секторує

На другий день після бомбардування критичної інфраструктури ми знову навідалися на вулицю Дружби. Покрівлю, косметичний ремонт вікон та дверей жителі п’ятиквартирного будинку зробили своїми силами. Закупили 30 листків шиферу, прозору плівку, щоб полагодити вікна, де не вистачило скла і знайшли спеціалістів, які виконали роботи. Вся складність полягала в тому, що це був другий день Великодніх свят і багато спеціалістів відмовлялися в цей день працювати. Постраждалі вмовили будівельників і вдячні їм, що вони встигли накрити дах до дощу. 

Відео дня

Мешканці будинку розповіли, що вони зверталися за допомогою до Козятинської міської ради, а там їм сказали, що ними має опікуватися Глуховецька ОТГ.

У секретаріаті сільської громади Глухівців, куди ми поїхали після розмови з постраждалими, нам повідомили, що до них з даного питання ще ніхто не звертався. Якщо виявиться, що даний будинок відноситься до Глуховецької ОТГ, то мешканці даного будинку можуть звернутися із заявою на  пошкоджене вибуховою хвилею майно. З цього приводу буде призначена виїзна комісія Глуховецької ОТГ. Разом з тим в сільській ОТГ наголосили, що за висновками комісії виплати можуть бути лише з державного бюджету.

З такою відповіддю ми повернулися до постраждалих. Після приїзду на місце події на вулицю Дружби, 75 вже працювала комісія міської ради. Вони склали акт на пошкоджене майно і пообіцяли в разі, якщо виявиться, що дана вулиця є частиною міської ОТГ, то постраждалим від вибухів буде виділена допомога від міської ради.  

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Life Life

    Вони не бьють по світлу, бьють по координатам
  • Андрій Миколайович

    Це ж скільки треба розуму,та яку займати посаду щоб вхерачити освітлення після вибухІв вздовж залізниці,та по вулиці Одеські?Розум є?

keyboard_arrow_up