«Дуже хотіли б відновити питні бювети, що є у нашому місті ». Головне для козятинчан за минулу добу

«Дуже хотіли б відновити питні бювети, що є у нашому місті ». Головне для козятинчан за минулу добу
  • Яка ситуація у Козятинській громаді станом на вечір 17 травня. Головні тези зі звернення очільниці громади, а також відеозвернення

Озвучила Тетяна Єрмолаєва декілька слів стосовно затримки виплат - соціальних, з/п у бюджетній сфері та інших, що пов'язані з місцевим та державним бюджетом.

— З 6 травня з єдиного казначейського рахунку призупинені виплати. Держава в основному зараз веде проплати, що пов'язані з військовими, пальним, зброєю та ВПО. Це великі суми виплат, і через те наклпичені кошти ідуть на ці першочергові цілі. Маємо трохи зачекати, і крім того закликаю відноситись економно до коштів та розраховувати сімейний бюджет. Адже такі ситуації можуть траплятись і далі.

Повідомила міський голова, що майже закінчили роздачу продуктових наборів мешканцям з інвалідністю 1 групи та дітям з інвалідністю. Окрім тих, хто зараз не знаходиться не на території громади. Також може бути проблема із списками, адже вони готувались коли реєстри не працювали. Просять підійти із документами до школи №2 та отримайте свій продуктовий набір.

Відео дня

На даний момент працюють із списками людей, що мають мінімальну пенсію 2100 грн. Таких мешканців у нашій громаді 517. І ще є 150 людей, що отримують 1968 грн допомоги у зв'язку з відсутністю стажу і досягли пенсійного віку. Мова йде про непрацюючих пенсіонерів. Уже майже складені списки і допомога буде надана громадянам.

— Маємо велику надію, що міжнародні організації та фонди допоможуть нам забезпечити наших мешканців та внутрішньо переміщених осіб продуктовими наборами та різною допомогою.

Очільниця громади висловила подяку:

  • підприємцю Гульняку Петру за надані нашому Сокілецькому старостинського округу дерева! Їх висадили і скоро будемо мати гарні квітучі сади.
  • ГО Європейська Родина - Булгаковій Олені та АЗОУ (Асоціація зоозахисників України) за надану нам допомогу , одяг та допомогу для власників тварин!
  • благодійній організації "Благодійна фундація "Волонтерська Сотня Львова" та Олені Іванчук, яка особисто їздила до Львову та привезла обладнання і ліки.

І додала, що наразі ведуть перемовний процес із міжнародною організацією "Сумка Самарянина". Одне із направлень роботи цієї організації це питна вода.

— Ми б дуже хотіли, при допомозі та сприянні залізниці відновити 3 питні бювети, що є у нашому місті для того, щоб люди могли користуватись якісною питною водою безкоштовно. Зараз ми працюємо і надіємось, що все вдасться і це буде великим досягненням для нашої громади

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up