«Хочеться додому, своїх побачити»: строковики-земляки написали петицію, де просять відпустку

«Хочеться додому, своїх побачити»: строковики-земляки написали петицію, де просять відпустку
Наш земляк зі своїм товаришем по службі. За весь час несення служби хлопці жодного разу не були у відпустці. З цього приводу написали петицію до Президента

На гарячу лінію «RIA-Козятин» звернулися наші солдати з проханням поширити петицію, де йдеться про відпустку для військовослужбовців строкові служби, які з першого дня боронять нашу країну на фронті. Автор петиції 21-річний Микола Рогачко, родом з Хмельниччини. Він написав від імені своїх побратимів, серед яких і наш земляк, 20-річний козятинчанин Віталій.

Ми поспілкувались з Віталієм і дізналися чому хлопці вирішили написали петицію до Президента України. 

Наш Віталій служить вже десятий місяць, його товариш Микола з Хмельницького, теж стільки ж. За цей час вони ні разу не були у відпустці. Так стверджує Віталій.

— Тут деякі  хлопці є що по півтора року служать, а ще ні дня не були вдома, у мене вже скоро і половина служби буде, а відпустки не дають, — розповів газеті Віталій. — Хочеться додому, своїх побачити, хоча б  на пару днів. 

Відео дня

У свою чергу, Віталій повідомив, що з подібним проханням не раз зверталися до своїх командирів, які, до речі, у цьому необмежені. У відповідь чули відмовки. Мовляв, звертайтеся до Президента.

— От і ми вирішили написати петицію, можливо він побачить, — продовжує Віталій. 

Цього літа, по графіку, ми мали йти у відпустку, а так як почалася повномасштабна війна, вже майже як півроку за відпустку ніхто і не згадує. 

Петицію військові опублікували 11 липня. Ось її повний зміст: «Прошу надати відпустки військовослужбовцям строкової служби, які з першого дня війни боронять нашу країну. Багато хто з нас відслужив майже півтори роки, а хто вже і більше, а у відпустку так не з’їздили. Прошу підтримати цю петицію, так як вона дуже важлива для нас усіх, люди зморені та хочуть побачити свою сім’ю.»

Для того, щоб петицію розглянули в адміністрації Президента, її має підтримати не менш як 25 тисяч осіб. Станом на 26 липня зібрали понад 2 тисячі підписів.

Для підтримки морально духу та поповнення запасу сил та енергії, хлопці хочуть додому хоч на кілька днів. Давайте підтримаємо їхні бажання побачити найрідніших!

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Alla Ilchuk

    Так пiдримую  хлопцiв. Вiдпустка необхiдна.

    Наталія Паламарчук reply Alla Ilchuk

    0989390644

keyboard_arrow_up