Кабмін затвердив порядок переміщення товарів в зоні АТО

Кабмін затвердив порядок переміщення товарів в зоні АТО

Кабінет міністрів України в ході свого засідання підтримав проект постанови "Про затвердження Порядку переміщення товарів у район чи з району проведення антитерористичної операції"

"Я думаю, що те, що робить зараз Кабінет міністрів, то постанова, повністю відповідає тим напрямкам політики, яку проводить президент країни, уряд країни на протидію агресії Російської Федерації в різних сферах", - сказав міністр з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України Вадим Черниш.

Міністр пояснив, що постанова повинна врегулювати порядок переміщення товарів не тільки на неконтрольованих владою України територіях, а й на контрольованих.

При цьому, за словами Черниша, Міністерство з питань тимчасово окупованих територій України і МЕРТ повинні в найкоротші терміни розробити перелік товарів, які будуть входити в цю категорію. "Це повинен бути мінімальний перелік товарів, і щоб він мав абсолютно критичне значення для підприємств ГМК, енергетики, теплопостачання України", - підкреслив у свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Відео дня

Для переміщення вугільної продукції Міненерговугілля направляє інформацію в координаційний центр про включення енергогенеруючих компаній, що використовують вугільну продукцію для вироблення електроенергії, до переліку суб'єктів господарювання - одержувачів вугільної продукції.

Переміщення вугільної продукції через лінію дотику здійснюється залізничним транспортом через певні контрольні пункти в'їзду / виїзду на залізниці. Після укладення контракту з постачальниками (здобувачами, переробниками) енергогенеруючі компанії направляють інформацію разом з копіями документів про здійснення такої угоди в координаційний центр. Центр в свою чергу повинен розглядати такі матеріали не більше п'яти робочих днів.

Підкреслимо, що проектом передбачається, що суб'єктам господарювання забороняється переміщати на тимчасово неконтрольовану територію і з неконтрольованою території товари, за винятком:

- харчових продуктів, що переміщуються у складі гуманітарних вантажів;
- лікарських засобів, що переміщуються у складі гуманітарних вантажів;
- товарів і продукції (в тому числі забезпечують функціонування і обслуговування і необхідні у виробничому процесі) металургійної, гірничо-збагачувальної, вугледобувної та енергогенеруючої галузей, об'єктів критичної інфраструктури за переліком і обсягами, які затверджуються Мінаті, в тому числі за поданням заінтересованих центральних органів виконавчої влади .

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
20:50 Чи змінювалася радіоактивність повітря, коли йшов «жовтий» дощ? 19:25 Смертельна ДТП у Нападівці: під колесами ГАЗу загинув 58-річний чоловік 17:15 Козятинчан запрошують на турнір дружин юних рятувальників-пожежних 15:23 Що вирішив Верховний суд у справі з ремонтом на Куликівського Від читача 16:59 Проект з кібербезпеки BRAMA запустили в Україні 15:16 Козятинська ЦРЛ отримала від МОЗ нові генератори 14:28 У Козятині визначили переможців І етапу дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» photo_camera 13:09 Минає два роки, як ворожа ракета вбила козятинського залізничника В'ячеслава Франчука 10:28 Синоптики попереджають про грозу 09:35 Де купити сумку та взуття в Козятині? Огляд кращих магазинів (партнерський проєкт) 08:12 Сьогодні може бути гучно — підриватимуть кар'єр 06:17 У гімназії № 9 пам’ятають загиблих воїнів і дякують живим
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up