Козятин попрощався із Героєм Андрієм Ван-фун-фу

Козятин попрощався із Героєм Андрієм Ван-фун-фу
  • У вівторок, 29 березня у місті знову день жалоби. Люди проводжали в останню путь козятинчанина Андрія Ван-фун-фу.

  • Він загинув на полі бою у Луганській області. Йому було 48 років.

  • Як громада прощалася з Героєм України — читайте у нашій публікації

Андрій Ван-фун-фу народився у Козятині. Закінчив другу школу. Після випуску поїхав до Києва, вступив до Київського національного університету будівництва та архітектури, на той час це був Київський інженерно-будівельний інститут. Вивчився на інженера. Згодом повернувся до рідного міста і влаштувався до вагонно-ремонтного депо, працював зварювальником.

У квітні 2015 року нашого земляка призвали до війська. Так він потрапив до зони проведення антитерористичної операції/операції об’єднаних сил. Останні чотири роки Андрій працював у Польщі. Коли почалося повномасштабне вторгнення росії, повернувся на Батьківщину. Не сказавши рідним ані слова, пішов у військкомат і долучився до лав Збройних сил України.

У четвер, 24 березня Андрій Ван-фун-фун загинув на Луганщині. Він потрапив під артилерійський обстріл. Прощалися із Героєм на центральній площі міста у вівторок, 29 березня. Козятинчани зібралися, аби віддати шану своєму земляку.

Відео дня

— Війна забрала ще одного козятинчанина і сьогодні ми знову зібрались, щоб провести в останню путь чоловіка, батька, справжнього сина свого народу, патріота та ще одного Героя України, Андрія Ван-фун-фу, — сказала Лариса Ромасько.

Зазвучав Гімн України. Люди слухали, поклавши руку на серце. Перед труною стояли троє священиків — Роман Масира, Василь Влізло та Валерій Кушнір. У Валерія Кушніра потекли сльози. Отець витер їх з чола рукою.

Священиків запросили до поминальної молитви.

Коли вони завершили молебень, перед присутніми виступила міський голова Тетяна Єрмолаєва.

— Андрій Ван-фун-фу був особливий, — сказала очільниця громади. — Він особливий і справжній чоловік. Тому що найбільший подвиг людини, найбільша любов — це віддати життя за когось. Більшої любові в світі немає. В Андрія сім’я, тато ще є, дружина, донька і син. Він працював за кордоном як багато українців для того, щоб підтримувати сім’ю, заробляти гроші, щоб був добробут. Але це його тихе рішення, рішення справжнього чоловіка — прийти і підписати контракт. Це свідоме рішення. Я вкотре це кажу, що не всі чоловіки мають бути на війні, не всі можуть бути на війні, не всі мають на те сили.

Міський голова також сказала, що наш Герой був спокійним і врівноваженим чоловіком. Багато людей захоплювалися його математичними здібностями. Він був хорошим колегою і справжнім другом.

— Ми проводимо сьогодні його в останню путь, — продовжила Тетяна Єрмолаєва. — Дякую всім, хто прийшов його пом’янути. Прошу всіх молитися і підтримувати сім’ю, підтримувати тата, підтримувати дітей. Тому що Андрій — воїн світла. Він ангел і так буде завжди. Нам всім миру і перемоги.

Козятинчани по черзі підходили попрощатися з Андрієм Ван-фун-фу.

Люди плакали, багато з них підходили до рідних Героя, обіймали і говорили слова співчуття. Після прощання до присутніх звернувся отець Роман Масира.

— Сьогодні ми зійшлися провести в останню дорогу воїна, Героя України, який саме ділами своїми довів, що він Герой, що він є українець, що він любить свою рідну мати-Україну, — сказав Роман Масира. — Саме своїми вчинками показав, що незважаючи на загрозу, не зважаючи на те, що він ризикує, він пішов захищати Україну і український народ і кожного з нас. Тому каже Церква Хрестова, що блаженний той, хто душу свою віддасть за ближніх своїх і немає більшої любові ніж та, хто через неї віддасть життя своє за ближнього. Тому, дорогі брати і сестри, берімо приклад, єднаймося, борімося проти цього зла, яке прийшло на нашу землю.

Священик закликав людей об’єднатися у вірі, добрих вчинках і разом перемогти ворога, який є прикладом зла і нечисті.

Наостанок до присутніх звернулася Лариса Ромасько.

— Ми обов’язково знищимо рашистську орду, — сказала Ромасько. — За кожне відібране життя, за кожну зруйновану будівлю прийде розплата і вона буде одягнена в однострій українського бійця. Слава Героям, Слава Україні!

Після цих слів траурна процесія рушила до автобуса. Коли підняли труну, люди стали на коліна. Поховали Андрія Ван-фун-фу на міському цвинтарі.

 

Читайте також:

«В бою проявили себе, як герої». Артур і Віталій навічно залишаться у наших серцях

«Залишила його речі, думала, так швидше прийде». Мама розповіла про Віталія Печенюка

За місяць війни Козятинщина втратила дев’ятьох Героїв, серед них — одна дівчина

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (52)
  • Альона Малік

    Вічна пам'ять Герою!
  • Юлія Циганенко

    Вічна пам'ять герою
  • Валентина Латюк

    Вічна пам'ять герою
  • Tamara Romanovskaya

    Вічна пам'ять герою.Герої  не вмирають.
    Щирі співчуття рідним

keyboard_arrow_up