Черги до військомата, повітряні тривоги та надійний тил. Яким був Козятин 26 лютого

Черги до військомата, повітряні тривоги та надійний тил. Яким був Козятин 26 лютого
  • Козятинчани звикають до нової реальності. Збирають допомогу для військових, готуються приймати біженців, знають, що робити і куди йти у випадку повітряної тривоги.

Сирена, яка вила 25 лютого та зранку 26 лютого деяких козятинчан дратувала. З одного боку люди розуміли, що у військовий час учбових сирен не буває. З іншого – годину сорок знаходитись у бомбосховищі і отримати відбій тривоги коли нічого не прилітало. Тільки не треба думати, що сирена виє коли треба й нетреба.З іншої годину сорок знаходитись у бомбосховищі і отримати відбій тривоги коли нічого не прилітало. Тільки не треба думати, що сирена виє коли треба й нетреба. Нам з цього приводу дав пояснення спеціаліст з ПВО Ярослав.

— Якщо було оповіщення і нічого не прилетіло, то це вдало спрацювали ПВОшники. Та й краще без підстав перебувати в безпечному місці, ніж помилитися проігнорувавши сирену — сказав Ярослав.

Об’їжджаючи наше місто ми помітили, що під час повітряної тривоги багато наших співвітчизників перебувають на вулиці.

Відео дня

Запитуємо машиніста електровоза пана Сергія чи не краще було б під час бойової тривоги перебути в безпечному місці?

 — Ваша правда, — каже залізничник — тільки я три дні переводжу біженців. А там локомотив не зупиниш і в ліс не втечеш. Звик за три дні від війни не ховатися. У воєнкоматі був тільки там є з кого вибирати, мені відмовили.

В кіоску на «кругу» нас зацікавила зависока ціна козятинського батона. Запитуємо чому 19 гривень, коли козятинський батон продають по 17 гривень. Продавчиня спочатку нагрубила і закрила вікно. Потім зрозуміла, що сказала зайвого, відкрила вікно і пояснила:

— Нам «Козятинхліб» відпускає продукцію по 18.50, то по чому мені його продавати? 

Ми не полінувалися поїхали в магазин козятинського хлібокомбінату. На полиці батон – 17 гривень.

На заправках бензин був тільки для автівок українського війська, хлібовозок, громадського транспорту та спецтранспорту.

Біля аптек черг практично не було. Біля банкоматів люди стояли в чергах, щоб зняти готівку.

На вокзалі і в межах міста ми помітили мобільні бригади по виявленню підозрілих людей та диверсантів.

У воєнкоматі, як і день тому, ніде яблуку впасти. Чоловіків, які хочуть взяти в руки зброю, було стільки, що не передати. Деякі хлопці, що били сепарів вже уявляють себе на полі бою. Звернулися до АТОшника Руслана, щоб він поділився своїми планами. Каже: «Давайте ми повернемося з війни з перемогою, тоді вам щось значно більше розкажу».

Слід відзначити й волонтерів, які відгукнулися на прохання територіальної оборони організувати у військкоматі під час мобілізації обіди.

Відгукнулися працівниці Козятинського мясокомбінату Богдана і Дарина. Компанію їм склали Настя та Вероніка. На запитання з якої дівчата організації вони відрубали: «Ми Настя і Вероніка, ми самі прийшли.»  А прийшли дівчата до воєнкомату з казаном каші, чаєм та кавою. та пригощали усіх бажаючих.

З військомісаріату ми поїхали до міської ради. Там організували збір продуктів від Козятинської громади. До 12 години козятинчани зібрали цілий бус продуктів борщового набору. В черзі під розвантаження стояла автівка з причіпом з Самгородоцької ОТГ. Як повідомили волонтери Самгородоцької ТГ, в їхньому вантажі були в основному закрутка.

Під час вечірнього об’їзду нашого міста  бачили блокпости. Охоронялися мобільними бригадами стратегічні об’єкти міста.

Читайте також:
Увага! У Козятині змінився порядок оповіщення. Сирена більше не буде вити безперестанку

В Козятині формують списки донорів

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up