Куди поділись добровольці та як патрулюють козятинські вулиці у комендантську годину?

Куди поділись добровольці та як патрулюють козятинські вулиці у комендантську годину?
Фото з архіву редакції а це фото з архіву редакці
  • На гарячу лінію нашого видання звернулися мешканці одного з мікрорайонів нашого міста. Їх цікавить хто зняв патрулювання вулиць та додаткові блокпости.
  • Ми з цього приводу звернулися до компетентних органів міста та самі взяли участь у нічному патрулюванні.

Надихнула нас на патрулювання вулиць в комендантську годину пані Ольга. Вона підтримана іншими мешканцями невеличкого хутора нашої громади повідомила:

— Я нашим хлопцям, які стояли на блокпосту, ранком принесла їсти, а їх звідти за чиєїсь вказівки перевели в інше місце. Так приємно було відчувати себе волонтеркою та й до хлопців за два тижні так звикла, що вони для мене наче рідними стали, – каже Ольга.

Ми зверталися з цього приводу до компетентних органів нашого міста і отримали від них таку відповідь. Справа в тому, що бажаючих захищати Україну дуже багато. У військкомісаріатах України йде велика робота по забезпеченню боєздатного резерву. До народних дружин на місцях ще руки не дійшли. Бійців народних батальйонів офіційно зареєструють, тоді вони стануть повноцінними бійцями від громади. 

Відео дня

Патрулів щоб забезпечити здоровий сон у нашій громаді вистачає. В цьому ми переконалися в ніч з 15 на 16 березня, коли разом з військовими, працівниками воєнізованої охорони та співробітниками поліції патрулювали всі без винятку вулиці нашого міста.

Почалося патрулювання з розводу груп у відділку поліції нашого міста. Спочатку визначилися з додатковою охороною важливих об’єктів інфраструктури міста. Потім стали призначати караули на вулиці міста.

Від початку чергування стражі порядку зосереджували увагу до людей, які викликали підозру. Таким виявився всього один. Йому після перевірки документів співробітники поліції побажали щасливої дороги.

В комендантську годину першого порушника спіймали о 22.10. Що думав чоловік, який хотів перевірити чи вправно працюють пости, тільки йому відомо. Після перевірки документів та проведеної з ним виховної роботи жартівник повернувся до своєї оселі. Біля під’їзду багатоповерхівки були помічені двоє людей. На питання чому вони порушують комендантську годину відповіли, що в 11.30 автівкою виїхали із Києва. 

– Важка дорога забрала багато часу, – казали вони і додали що у автівці ще двигун теплий. Після перевірки документів порушникам комендантської години стражі порядку повірили.

Від 23 години до 2.30 проїжджали тільки 4 автівки. Після зупинки залізних коней одні водії назвавши вірний пароль слідували далі своїм курсом, інші транспортні засоби мали відношення до територіальної оборони. 

Від 2.30 і до кінця зміни в поле зору поліцейських більше ніхто не потрапив. 

– Ми не ставимо задачу ловити порушників комендантської години. Комендантська година запроваджена для того, щоб виявляти диверсантів. З кожним днем люди з більшим розумінням пристосовуються до запровадження військового стану. Навіть наркозалежні вже менше потрапляють у поле нашого зору. – розповів страж порядку Андрій. –  До речі, декілька днів тому нами був затриманий під час комендантської години один їз продавців наркотиків, який був прив’язаний на площі. Наука в ліс не йде. Він був затриманий але вже без наркотичного зілля. 

По завершенні рейду, який добіг кінця о 3 годині ночі, ми подякували поліцейським за їхню роботу, адже через 5 годин їм знов потрібно йти на службу.

   

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Oksana Kolomiyets

    мене за такі питання,активісти громади Козятина обізвали провокатором і погрожували посадити в тюрму🤦
  • Оксана Кондратюк

    І до чого ця статистика?
  • Наташа Свинарчук

    Спитайте у свеї Тетяни євроменко яка не думає головою  на сьогодні уже обстрілюють города а її начхати що влюбу менуту можуть зайти акупанти а у тероборони нема нічого

    Тетяна Гудована reply Наташа Свинарчук

    Не дай Божечко обідити таку  Пані.тьфу і щераз тьфу.Але ж ви бігом зрозуміли кому надіслано.

    Ирина Орлова reply Наташа Свинарчук

    Наташа Свинарчук Ви хоча б правильно прізвище писали, чи що... А якщо не знаєте, то поцікавтеся, бо ненароком можете образити другу людину)

keyboard_arrow_up