Ледь стримують сльози: від ударної хвилі частково постраждали будинки приватного сектору

Ледь стримують сльози: від ударної хвилі частково постраждали будинки приватного сектору
  • На другий день Великодніх свят ворожа артилерія запустила по нас дві ракети
  • Смертоносний заряд потрапив у критичну інфраструктуру залізниці. На об’єкті працюють спеціалісти рятувальних, медичних та правоохоронних служб.
  • На жаль, є загиблі та поранені. Від ударної хвилі частково постраждали будинки приватного сектору

Ми не намагалися потрапити в епіцентр подій тому, що це якраз був той випадок, коли замість допомоги, будеш зайвим, якщо сам не спеціаліст. Наслідки ворожого обстрілу ліквідовуються фахівцями, а за забрані ворожою артилерією життя неповинних людей сповна розрахуються наші ЗСУ.

Щоб не заважати спеціалістам працювати, ми пішли подивитися, як пережили орківський артобстріл мешканці ближніх від епіцентру вибуху будинків.

Відео дня

Жінки постраждалих від артобстрілу домогосподарств ледь стримують сльози, вимітають з будинку  купи штукатурки та мілких кусочків скла. Чоловіки замінюють скло на побитих вікнах. Запасного скла вони не мають. З подвійних вікон роблять одинарні, тобто з вцілілого скла двох вікон роблять одне.

Одна господиня запросила нас до хати. Передати неможливо. На столі стоїть паска, всипана дрібними частинками побитого скла. Інша віконна рама повисла над столом, зачепившись за випрану перед Великоднем тюль. На ліжку, де ніч провела господиня дому, лежать кусочки непотребу, які до вибуху називалася стелею. 

На дворі в будинках вибуховою хвилею частково знесло покрівлю. Як зняло з даху листки, так і поклало їх рівно на землю, тільки потрощило.

Запитуємо у людей — самі з ремонтом будинків впораєтесь?

— Вікна може й таким нехитрим способом посклимо, а шиферу, що замінити, мабуть, немає ні в кого і йдуть дощі. Може, чимось влада міста допоможе, — заспокоюють самі себе жильці приватного сектору.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (6)
  • L An

    Rіa Козятин, ви можете опублікувати що тут ще є місцеві ворогі? Це влада, яка відмовила постраждалим у помічі, бо постраждалих земля - це Глухівецькій ОТГ, а приписка Козятинської ОТГ. Тож людей без даху і без вікон, які просили кошти справити хоч щось, фудболяли одна влада до другої. Люди від них пішли з пустими руками. Як так можно відноситись до постраждалих людей.
  • Людмила Мельник

    😪
  • містянин

    Автору на 90 відсотків відомо з якої стратегічної пташки були випущені снаряди і яким начинням були напічкані ті ракети. Йому відомо кількість осколків, які медики достали з одного пораненого. Йому багато чого відомо, тільки про все, що відомо після перемоги.
  • Лариса Дресвянкина

    :(

    Тільки це все ж таки не артобстріл (обстріл мінометними снарядами), А, скоріше, авіаудар.

    Читач36 reply Лариса Дресвянкина

    Диванним експертам-стратегічні літаки в Україну не залітають.А скоріше і безперечно-ракета калібр, яка можливо випущена з стратегічного бомбардувальника.Дальність по наземним цілям-2600км

    Blank reply Читач36

    Частково згодний, тому що бомбардувальники літають але не так далеко -тільки в фронтові зони, скоріше за все що калібр прилетів.

keyboard_arrow_up