Меморіал пам'яті: Героя Василя Пирогова посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Меморіал пам'яті: Героя Василя Пирогова посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня
  • На платформі пам'яті, платформі історій українських захисників Меморіал Герої опублікували матеріал, присвячений нашому мужньому захиснику, козятинчанину Василю Пирогову
  • Тут зібрана біографія Героя, а також спогади його рідних.
  • Згадаємо про нашого земляка

У Меморіалі героїв пишуть — старший сержант Василь Пирогов, позивний Амур, загинув 13 червня 2022 року під час артилерійського обстрілу в районі села Мазанівка на Донеччині. Захиснику було 33 роки.

Василь народився у селі Іванківці. Ще у дитинстві з родиною переїхав до міста Козятин тієї ж області. У 2005 році закінчив Козятинську школу №5 та вступив до Козятинського вищого професійного залізничного училища. Здобув фах майстра колійних робіт. У 18 років пішов на строкову військову службу, служив мінометником на Житомирщині. Після служби в армії працював близько 10 років у цеху Козятинського мясокомбінату. Потім поїхав працювати за кордон.
У січні 2022 року Василь повернувся додому, а 28 лютого мав їхати знову. Однак 24 лютого 2022 почалася повномасштабна війна. Василь одразу пішов до військкомату, приєднався до 120-го батальйону 173-ї окремої бригади територіальної оборони. Був головним сержантом мінометної батареї.

«Я рідна сестра найкращого брата в світі. Маючи на руках квиток за кордон, він пішов до військкомату і записався добровольцем. Він мріяв після закінчення війни обов'язково відвезти батьків на відпочинок до Єгипту, але доля не дала цього зробити. Ми всі пишиємось тобою, Наш Герой. В мирному житті він був доброю та щирою людиною, найкращим сином для батьків, найкращим братом для нас, і турботливим та люблячим батьком для своєї доньки» – розповіла Меморіалу героїв сестра Катерина.

Відео дня

«Він був правдивим і надто охайним. Він був хлопцем, потім чоловіком, а у нього був порядок у всьому кращий, ніж у деяких жінок. Був дуже дружелюбним, любив правду, яка вона є. Вася не цурався ніякої важкої чи чорнової роботи. Хотів мати достойну зарплату, тільки хотів її заробляти чесно» – розповіла мама Наталія.

Старший сержант Пирогов посмертно нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Поховали захисника у рідному селі.

Читайте про Василя Пирогова у публікаціях:

Герой України Василь Пирогов мав багато мрій, і все перекреслив ворожий артобстріл

«Ти більше не прийдеш до мене і не скажеш: мамцю моя, я біля тебе»

Додамо:

Героя з Глухівців Дмитра Коваля посмертно нагородили Орденом «За мужність»

Героя Віктора Чернюка посмертно відзначили державною нагородою «Захиснику Вітчизни»

Козятинчанина Віталія Печенюка посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (33)
  • Читач36

    Вася був моїм учнем в училищі. Він був добрим, привітним та щирим. Вічна і світла пам'ять Герою України. Низький, доземний уклін тобі наш захисник. Дякуємо тобі Вася, за те що став на захист нашої України.
  • Oksana Ksenia

    Царство небесне і вічна пам'ять
  • Людмила Заяць

    Царство небесне і Вічна Пам'ять Герою!
  • Светлала Коломиец

    Вічна пам'ять тобі Васьок
    🙏🕯️🙏

keyboard_arrow_up