На сушарки назбирали. Тепер потрібні руки для плетіння основи під маскувальні сітки

На сушарки назбирали. Тепер потрібні руки для плетіння основи під маскувальні сітки
На фото голова Глуховецької ТГ Олександр Амонс та глухівчанка Олена. Вона безпосередньо займається сушінням овочів для борщів
  • Молодці. Наші танкісти будуть з борщем.
  • Завдяки спільним зусиллям волонтерів, простих мешканців та преси, за кілька днів вдалося зібрати майже 30 тисяч гривень.
  • За ці гроші придбали чотири потужних професійних сушарки, які насушать військовим борщів та смаколиків.
  • Та допомога небайдужих ще потрібна. На цей раз для плетіння рибальських сіток.

Минулого тижня один із найактивніших козятинських волонтерів оголосив збір для допомоги у виготовленні «сухих» борщів від глухівчан, який прийшовся до смаку нашим танкістам. А саме збирали гроші  на купівлю сушарок. 

Козятинці активізувалися. Завдяки небайдужим людям, які долучилися до збору, вдалося зібрати майже 30 тисяч гривень. Цієї суми вистачило придбати чотири професійні сушарки.

Відео дня

— Ми здійснили наш з вами план, — каже Сергій Сиваківський. — Спочатку думали купити сім звичайних побутових сушарок, але потім дослухались до досвідчених у цій сфері людей та вирішили купити менше, але кращі, професійні сушарки Ezidri 1000

Вони більш надійні (пряма гарантія на них 5 років), значно швидше та якісніше сушать завдяки потужним вентиляторам.

Наприклад, на одну сушарку при необхідності можна встановити одночасно до 24 сушильних піддонів. За словами Сергія, дві сушарки, за які проплатили 14760 гривень вже передали глухівським волонтерам в роботу.

— Також завдяки публікації в газеті «РІА-Козятин» нам допомогли Піцерія «Армато» 10030 грн, — продовжив Сергій. — Прихожани Церкви спасіння 2700 грн та пані Наталія. Зібравши залишок на карті та дані надходження, ми замовили та проплатили за 14760 грн ще дві таких же, професійних сушарки Ezidri 1000, які вже в дорозі до нас. Одна з них також поїде працювати в Глухівці, друга в Церкву Спасіння, які, маючи три власних побутових сушарки, теж долучаються до виготовлення сухих борщів. Ще раз дякую Вам всім, Ваша допомога суттєво збільшить обсяги виробництва такого потрібного на передовій харчування швидкого приготування.

Та на цьому волонтерська добра справа не закінчується. Закінчивши з сушарками, Сергій взявся за ще одну важливу річ. Він шукає всіх охочих рибалок, які могли би сплести рибальські сітки, яка в подальшому слугуватиме основою для маскувальних.

— Ми з колегами склались грішми та закупили у виробника капронову нитку.

— 12 бобін по 1500 метрів, — пояснює Сергій. — З неї плететься дефіцитна основа для маскувальних сіток. Готову основу ми теж безкоштовно передамо нашим жінкам, які плетуть маскувальні сітки.

Це дуже потрібна на війні річ, не менш важлива ніж джавелін, квадрокоптер, чи тепловізор. Сітка допомагає вберегти життя військових та зберегти бронетехніку.

— Погодьтесь, вартість сітки і танка різницю має. Тому прошу попитати своїх друзів та знайомих, хто б з них міг допомогти в плетінні рибальських сіток з нашого матеріалу. Частину ниток ми вже передали для виговлення в Глухівці та частину в Церкву Спасіння. Маємо ще в запасі.

Контактний телефон Сергія Сиваківського 067-32-07-449

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up