Не можна забути: 23-річний Віктор Крючков загинув на війні

Не можна забути: 23-річний Віктор Крючков загинув на війні

Вічна пам'ять полеглим за Україну

Крючков Віктор Леонідович («Лагуна») народився 18 квітня 1992 р., с. Верболози, Козятинський район, Вінницька область.
Дата та місце загибелі: 21 листопада 2015 р., с. Кримське, Новоайдарський район, Луганська область.
Звання: Молодший сержант.
Посада: Командир відділення.
Підрозділ: 46-й окремий батальйон спеціального призначення «Донбас-Україна».
Обставини загибелі: Помер в лікарні Сєвєродонецька 21 листопада 2015 р. від поранень отриманих під час обстеження території північніше «Бахмутської траси», поблизу села Кримське (Новоайдарський район) Луганської області, внаслідок підриву на осколково-загороджувальній міні. Разом з Віктором загинув Ігор Максименко.
Сімейний стан: Залишилися мати, три сестри і брат.
Місце поховання: с. Верболози, Козятинський район, Вінницька область
Рішенням 16 сесії Козятинської міської ради: «З метою вшанування пам’яті загиблих воїнів в антитерористичній операції, які проявили мужність, героїзм, незламність духу у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, віддали життя за Україну», присвоєно звання «Почесний громадянин міста Козятин» (посмертно).
21 листопада у зоні проведення антитерористичної операції на сході України загинув 23-річний Віктор Крючков. Виходець із багатодітної сім’ї, який мав трьох сестер та брата, уродженець села Верболози. Протягом останніх 8 років Віктор винаймав житло, проживав із родиною у Козятині. Після школи оволодів спеціальністю електрика, мріяв про військову кар’єру у полку спецпризначення ВВ МВС України «Ягуар»...
На війну юнак пішов добровольцем, у зоні АТО пробув більше року. Спочатку служив у батальйоні «Айдар», під час бойових дій під Іловайськом дістав поранення, тоді з 15 осіб вижити вдалося тільки йому. Та не зміг дома всидіти, коли побратими гинуть на сході країни. Підлікувавшись і пройшовши курс реабілітації, повернувся в зону АТО військовослужбовцем - контрактником батальйону «Донбас - Україна» (в/ч В-2612), у військовому званні молодшого сержанта.
Наприкінці жовтня приїздив у відпустку, втішав маму, що незабаром, 21 грудня, демобілізується і повернеться назавжди додому. Планував влаштуватися на роботу, придбати власне житло, одружитися з коханою...
Рівно за місяць до демобілізації Віктор Крючков загинув під час виконання службового обов’язку в районі АТО, підірвавшись на міні неподалік станиці Луганської біля Бахмуцької траси.
Заупокійна служба відбулася 24 листопада у вернигородоцькому храмі Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП, попрощатися з героєм, який віддав своє життя, відстоюючи незалежність України, прийшли очільники району та міста, жителі Козятина, мешканці села Вернигородка та Верболоз, які супроводжували воїна в останню путь на цвинтар.

Про це в публікації:

Відео дня

Козятин в траурі. Провели в останній путь воїна АТО Віктора Крючкова

Поховали молодого бійця під звуки військового салюту.
Про нього в Книзі пам'яті полеглих за Україну http://memorybook.org.ua/14/kruchkov.htm

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up