Офіційні сайти двох наших громад атакували хакери

Офіційні сайти двох наших громад атакували хакери
  • Наразі сторінки в мережі інтернет не працюють.
  • Деталі у нашій публікації

У Вінницькій обласній державній адміністрації повідомили про те, що ціла низка сайтів райдержадміністрацій та ОТГ зазнала кібератаки. Під час брифінгу голова Вінницької ОДА Сергій Борзов сказав, що атакували понад три десятки сайтів.

"Ворог розміщує нібито «звернення» Президента України Володимира Зеленського про підписання мирного договору з РФ! Не вірте фейкам!!! Українців не злякати! Сьогодні українська розвідка попередила про використання "дипфейків" із зображенням президента Зеленського. Комп'ютерні алгоритми навчилися «оживляти» фотографії, синтезувати голос людини, замінювати обличчя на певному відео", - пишуть на офіційному телеграм-каналі Вінницької обласної державної адміністрації.

Ми перевірили, чи працюють сайти наших громад. Сторінки Козятинської міської ради та Самгородоцької сільської ради відкриваються і провантажуються. А ось сайти Глуховецької та Махнівської сільських рад станом на 20:10 не працюють.

Відео дня

Про те, що сайт Глуховецької ОТГ зазнав кібератаки, написали також в групі Глуховецької об'єднаної територіальної громади у Фейсбук.

"Шановні мешканці Глуховецької громади! На даний час відбувається кібератака на сайти громад. Сайт Глуховецької селищної ради не працює, противник розміщує фейкову інформацію про підписання мирного договору з росією. Попереджаємо, що ця інформація не відповідає дійсності!!!

Пам’ятаймо, що все буде Україна", - написала Dasha Komisarchuk.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up