Пам'яті Героя: минуло сім рік після загибелі захисника з Козятинщини Віктора Крючкова

Пам'яті Героя: минуло сім рік після загибелі захисника з Козятинщини Віктора Крючкова
  • У понеділок, 21 листопада минуло сім років, як відійшов у вічність молодий боєць з Козятинщини Віктор Крючков.
  • Йому було всього лиш 23 роки, коли війна забрала його життя.
Народився Віктор 1992 року в селі Верболози Вінницької області. До 9-го класу вчився у Вернигородоцькій ЗОШ. Після школи оволодів спеціальністю електрика. Протягом 2007-2015 років винаймав житло та проживав із родиною у Козятині. Останнім часом служив у спецпідрозділі «Ягуар».

Пішов на фронт добровольцем – у складі батальйону «Донбас». Зумів вижити під час виходу з Іловайського котла – тоді з 15 осіб вижити вдалося тільки йому, зазнав поранення. Та не зміг вдома всидіти, коли побратими гинуть на сході країни. Підлікувавшись і пройшовши курс реабілітації, повернувся в зону АТО військовослужбовцем-контрактником 46-ого окремого батальйону «Донбас - Україна» (в/ч В-2612), у військовому званні молодшого сержанта командиром відділення кулеметників, сапером розвідувального взводу.

Наприкінці жовтня 2015 року приїздив у відпустку, втішав маму, що незабаром, 21 грудня, демобілізується і повернеться назавжди додому. Планував влаштуватися на роботу, придбати власне житло, одружитися з коханою.

  • Пережив Іловайський котел, але у Бахмутці від смерті не вберігся

    Відео дня
    /li>

Рівно за місяць до демобілізації, 21 листопада 2015 року, під час обстеження території північніше «Бахмутської траси», поблизу села Кримське Новоайдарського району, внаслідок підриву на осколково-загороджувальній міні Віктор Крючков зазнав смертельних поранень. Помер в лікарні Сєвєродонецька.

Заупокійна служба відбулася 24 листопада у Вернигородоцькому храмі Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ КП. Попрощатися з героєм, який віддав своє життя, відстоюючи незалежність України, прийшли очільники району та міста, жителі Козятина, мешканці села Вернигородка та Верболоз, які супроводжували воїна в останню путь на цвинтар. Поховали молодого бійця під звуки військового салюту.

Без Віктора лишилися мама, три сестри й брат.

— Рішенням 16 сесії Козятинської міської ради: «З метою вшанування пам’яті загиблих воїнів в антитерористичній операції, які проявили мужність, героїзм, незламність духу у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, віддали життя за Україну», присвоєно звання «Почесний громадянин міста Козятин» (посмертно). Рішенням Козятинської районної ради від 30 березня 2018 року нагороджений нагрудним знаком «За заслуги перед Козятинщиною» (посмертно). 4 березня 2016 року у Вернигородоцькій ЗОШ встановлено меморіальну дошки на честь пам’яті Віктора Крючкова, — йдеться на сторінці Козятинська міська ТГ

Читайте також:

Пройшов через пекло Дебальцівського котла. Минуло 6 років від дня загибелі Героя Олександра Оцабери

«Загинув в день свого народження»: пам'яті Героя з Самгородка Романа Яцентюка

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (22)
  • Valentina Balshanek

    Вічна пам,ять. Царство нeбeснe. Співчуття рідним.
  • Діана Тучак

    Світла пам'ять
  • Ірина Слободяник

    Вічна пам'ять Герою
  • Світлана Могер

    Вічна пам'ять і Царство Небесне! Низький уклін...

keyboard_arrow_up