Пережив Іловайський котел, але у Бахмутці від смерті не вберігся

Пережив Іловайський котел, але у Бахмутці від смерті не вберігся
  • У неділю, 21 листопада минає шість років, як відійшов у вічність молодий боєць з Козятинщини Віктор Крючков.
  • Йому було всього лиш 23 роки, коли війна забрала його життя.

Віктор Крючков прийшов на світ 18 квітня 1992 року у селі Верболози. Навчався у школі в сусідньому Вернигородку. Після 9 класу вивчився на електрика. Але душа лежала до військової справи, тож подався служити у спецпідрозділ “Ягуар”.

Коли на сході України почалася війна, пішов на фронт добровольцем. У складі батальйону “Айдар” наш земляк потрапив до Іловайська, що на Донеччині. Там велися запеклі бої. Віктору Крючкову чудом вдалося вижити - 15 його побратимів загинули, а наш земляк зміг вийти з Іловайського котла, проте отримав поранення, тож довелося лікуватися у лікарні.

Коли пройшов курс реабілітації, не зміг довго бути в тилу. Віктор Крючков підписав контракт зі збройними силами і повернувся на схід цього разу у складі батальйону “Донбас”. Так він потрапив на Луганщину, де його і застала смерть 21 листопада 2015 року.

Відео дня

Віктор разом із побратимом Ігорем обстежували ділянку неподалік Бахмутської траси. Підірвалася осколково-загороджувальна міна. Капітан Ігор Максименко загинув одразу. Молодший сержант Віктор Крючков зазнав важких поранень. Його привезли у лікарню. Медики відчайдушно боролися, щоб врятувати молодого бійця, та не змогли. Так лихий фатум забрав життя 23-річного військового рівно за місяць до його демобілізації. Поховали Віктора Крючкова у рідних Верболозах. 

Посмертно бійця нагородили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, нагрудним знаком “За героїзм та патріотизм” та “За заслуги перед Козятинщиною”. На фасаді Вернигородоцької школи, де навчався наш земляк, відкрили меморіальну дошку. А у 2017 році Віктору Крючкову посмертно присвоїли звання “Почесний громадянин міста Козятин”.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (19)
  • Людмила Цымбалюк

    Вічна пам'ять герою україни співчуття рідним і близьким людям і царство небесне дуже шкода
  • Олег Мартовицкий

    Царство небесне
  • Читач76

    "Віктор Крючков прийшов на світ 21 листопада 2015 року у селі Верболози. "  ???
  • Таня Солодчук

    СВЯТА ДИТИНА ПАМЯТАЙМО ЙОГО МОЛИМОСЯ ЗА ВИКТОРА😢

keyboard_arrow_up