Під Пісками загинув Олег Слободяник. Як Козятин прощався з Героєм

Під Пісками загинув Олег Слободяник. Як Козятин прощався з Героєм
  • Війна забирає найкращих. Страшна звістка надійшла 16 серпня.
  • В бою під Пісками загинув наш земляк Олег Слободяник. Він був з тих чоловіків, які боронять Україну за покликом серця.
  • На роботі написав заяву на звільнення і пішов захищати нас з вами

Народився Герой України 16 квітня 1975 року. Навчаючись у школі № 6, що на Залізничному, проявив себе, як добрий товариш на якого можна покластися.

Вивчившись на столяра працював за професією у Козятинській центральній лікарні.

Коли ворог прийшов на нашу землю, середині квітня 2022 року він залишив роботу,  люблячу дружину і 10-річного сина і пішов добровольцем  захищати українську землю. Більше двох місяців він проходив навчання на військовому полігоні, а 3 серпня був зарахований в мотопіхотне відділення  в/ч А-2962. Під час виконання бойового завдання під селом Піски Донецької області 7-го серпня 2022 року Олег Слободянюк загинув.

Відео дня

До будинку, де до війни проживав Герой, його прийшли провести в останню дорогу родичі, друзі, знайомі колеги по роботі і ті, хто не знав Олега при житті.

Службу божу за загиблим Героєм проводили священики Православної церкви України протоієреї Роман Масира та Василь Влізло. 

Козятинчани створили загиблому воїну живий коридор і траурна процесія від будинку Героя рушила на площу нашого міста

Площа зустріла загиблого воїна мелодією «Пливе кача» і всі, хто прийшов провести Олега в останню дорогу, опустилися на коліна. 

Мітинг-реквієм відкрила начальник відділу культури міської ради Світлана Рибінська.

—Триває шостий місяць повномасштабної війни. Шостий місяць Героїчного опору України російській навалі. На кожній ділянці лінії оборони кожен підрозділ і кожен воїн стали стіною доросійського чудовиська. Наші воїни роблять все можливе і неможливе для стримування ворожого наступу

Однак знову страшна звістка обпікає болем наші серця. В бою за Незалежність України з російським окупантом загинув наш земляк. Ці виродки забрали ще одне українське життя і додали ще одну краплю ненависті до їхньої країни. І сьогодні ми зібралися щоб провести в останній путь патріота своєї держави люблячого чоловіка, найкращого батька та захисника Вітчизни Героя України Олега Слободянюка, — сказала Світлана Рибінська і передала слово святим отцям. Заупокійну молитву провели настоятель храму пророка святого Іллі Отець Роман та настоятель храму Покрови пресвятої Богородиці отець Василь.

Після служби Божої на мітингу виступили міський голова Тетяна Єрмалаєва та директор школи, в якій навчався Олег Слободяник, Микола Синюшко. Вони нагадали присутнім, яким був наш земляк при житті і висловили співчуття родині загиблого воїна.

На площі знов заграла «Пливе кача» і козятинчани стали віддавати шану загиблому воїну, опустившись на коліна. Кинулось в очі те, що на коліна ставали й ті, кому це важко було робити через вік та хвороби суглобів.

Після прощання з Героєм України на площі траурна процесія взяла курс до алеї Слави міського кладовища. Біля місця поховання заупокійну молитву провів Отець Роман, а від побратимів Героя України прогримів військовий салют.

У Козятині знову День жалоби: помер, захищаючи Україну, Сергій Бондаревський

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (36)
  • Наталья Исакова

    Щирі співчуття сім'ї Олега!
    Він назавжди залишиться в нашій пам'яті 😢😢😢
    Вічна пам'ять! Хай спочиває з миром 😟
    Царство небесне!
  • Татьяна Полищук

    Вічна пам'ять!
  • Наталія Кусь-Дишлюк

    Вічна пам'ять ГЕРОЮ. Царство небесне.
  • Лариса Солоп

    Вічна память. Царство небесне.

keyboard_arrow_up