Після захоплення конструкторського бюро групи «Арей» креслення військової техніки потрапили в Росію

8 лютого 3D-макети гусеничної гібридної платформи, створені фахівцями «Арей», були опубліковані в Росії з повідомленням про те, що роботи над платформою вже виконуються.

Як повідомляє ZN.ua, після захоплення КБ інженерної групи «Арей» креслення гусеничної платформи потрапили в Росію, йдеться в заяві інженерів.

 

Відзначається, що 31 березня 2017 року слідчому ГСУ СБУ Побережняк було повідомлено про захоплення КБ ІГ «Арей». Також були надані докази перебування в КБ комп'ютерів, документації військових розробок, креслень і тому подібного.

У КБ була технічна документація на гусеничному гібридну платформу (роб. Назва «Рисак»). Проект цієї бойової машини був представлений ІГ «Арей» на нараді в ЦНДІ ЗСУ 15 січня 2016 роки (протокол є в матеріалах КП!). Свідки - близько 30 офіцерів ЗСУ, які брали участь в обговоренні конструктивних рішень бойової машини і які підтримали необхідність подальшої роботи над нею.

Відео дня

Відзначається, що «Арей» продовжив роботу над РК Гусеничної гібридної платформи і виконав значний обсяг конструкторських робіт.

«21 жовтня 2016 року завод АТЕК (на території якого розміщується" Арей ", - ред.) Захопили Нагребельний, Шейгас, Іллєнко. Захопленню сприяли певні високопосадовці СБУ. 31 березня 2017 року була захоплена КБ. З боку СБУ та ГСУ СБУ, зокрема, - повна бездіяльність », - йдеться в заяві.

8 лютого 2018 року 3D-макети Гусеничної гібридної платформи, створені фахівцями ІГ «Арей», були опубліковані в Росії з повідомленням про те, що роботи над Гусеничної гібридної платформою вже виконуються. У «Арей» відзначають, що були розміщені саме їх креслення.

«Ми будемо вимагати розслідування і покарання всіх причетних як до викрадення, так і приховування. У разі бездіяльності докладемо максимум зусиль, щоб довести дану інформацію до військового керівництва країн НАТО і громадян України », - заявили інженери.

Влітку повідомлялося, що юристи Інженерної групи «Арей», яка займається ремонтом і розробкою бронетехніки для ЗСУ, готують позов до британського суду в зв'язку з захопленням свого промислового цеху рейдерами.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up