Понад 80 тисяч гривень: в Глухівцях на звітній акції «Разом переможемо» зібрали рекордну кількість грошей

Понад 80 тисяч гривень: в Глухівцях на звітній акції «Разом переможемо» зібрали рекордну кількість грошей
  • В суботу, 21 травня біля будинку культури Глуховецької селищної ради пройшла звітно-підсумкова акція по збору коштів на підтримку ЗСУ.
  • З імпровізованої сцени один з головних організаторів акції «Разом переможемо» та ведучий благодійного концерту Борис Зільберман виразив глибоку подяку всім, хто допоміг в успішному проведенні мистецької акції благодійних концертів.

— Мистецька акція «Разом переможемо», яка відбулася за ініціативи Центру культури та дозвілля Глуховецької селищної ради, добігла кінця і ми звітуємо та проводимо підсумки, — сказав ведучий.

Почали концертну програму з хвилини мовчання за воїнами, які віддали своє життя за наш спокій та громадським населенням, які вже не зможуть побачити переможний прапор України над армією мародерів, вбивць, гвалтівників. Далі ведучий і автор віршів, які були почуті під час всієї концертної програми, оголосив імена підприємців, які допомогли в успішному проведенню акції. Серед помічників Глухівецька селищна рада, відділ освіти молоді та спорту, Стов «Вернигородоцьке», СКВ ПП «Кашперовецький», с/г підприємства «Непедівський світанок», Білопільська школа, с/г підприємство «Пляхівське» Старостам громад Глуховецької, Бродецької, Білопілля- Кашперівка, Гурівці-Непедівка, Вернигородок. Повідомив Борис Зільберман, що благодійні концерти вже пройшли в Гурівцях, Жежелеві, Пляховій, Бродецькому, Глухівцях, Білопіллі, Вернигородку, Непедівці, Кашперівці де разом було зібрано на підтримку ЗСУ 55 тисяч 279 гривень

Відео дня

Відкрили концертну програму піснею «Українська весна» аматорський, народний вокальний гурт центру культури та дозвілля Глуховецької селищної ради «Берегині»

По завершенні пісенного твору на імпровізовану сцену вийшов голова селищної громади Олександр Амонс.

Він повідомив, що зібрані кошти підуть на придбання автомобіля для односельчанина Мацюка, який потрапив своїм підрозділом у скрутне становище на полі бою і додав:

— Ми тут повинні підтримувати наших хлопців, які там чим можемо тому, що там нашим хлопцям дуже важко. Важко не тільки на полі бою, їм важко навіть зателефонувати рідним. Іноді щоб здійснити дзвінок, треба відійти від позиції на десятки кілометрів, а ми сьогодні з простих українців перетворилися на волонтерів, пекарів, швачок, кухарок і просто людей які чекають рідних та близьких. Все це ми робимо для того, щоб нашим хлопцям на передовій було спокійніше і легше на душі. І що це не просто слова він представив двох військових волонтерів, які ще вчора були там і знов повернуться до побратимів на поле битви.

Один з братів волонтерів теж звернувся до громади:

 —Доброго дня всім. Слава Україні. Дякуємо вашій громаді за підтримку. Волонтерська допомога доїхала до бригади батальйону. Щоб ви розуміли ви не тільки допомагаєте батальйону, а й місцевому населенню, які там знаходяться в скруті і довгий час не бачать ні шоколадки, ні води. Воду ми возимо з Козятина і від вас. Велика подяка вам всім. Так сталось, що у кожного з нас тепер своя місія. 

— У нас своя місія — єднаймося і не даємо ворогу прийти сюди, адже первоначально вони не йшли нас завойовувати, а йшли щоб знищити, —  сказав Едуард Жарук. 

А його брат Олег додав, що в батальйоні по достоїнству оцінили смак борщу, який передали нашим воїнам.

Брати тероборонівці сказали слова подяки, завантажили автівку новою партією товару і поїхали в накатану дорогу. Дійсно у кожного своя місія. Артистам — давати благодійний концерт, волонтерам — доставляти вантажі на передову, а всі коли ми разом йдемо до Перемоги.

Концертну програму продовжили співачка з Кашперівки Дарина Литвинчук. Вона виконала пісню «Над землею туман» та вокалістки з Гурівець Аліна та Тетяна Савченко. Д оречі, мама Аліни Тетяна Савченко козятинчанка, яка у 4-річному віці виїхала з батьками на Донеччину. Там пройшло її дитинство та юність. Тепер вони з донькою солісти театру пісні «Вишневе намисто» в селищі Хлібодар Волноваського району. В Гурівці переїхала до мами, яка в свою чергу виїхала у 2014 році на батьківщину і купила у Гурівцях хату. Співачка багато розповіла чого цікавого тільки то вже тема зовсім іншої історії. Чого не любить українка Донеччини, так це статусу, яким їх назвали.

Ми не будемо їх називати вимушено переміщеними особами.

Українців, які за стільки років не забули рідної мови, можна назвати людьми, які не погодились стати частиною того руського міра, який пропогує загарбницька росія Пані Тетяна каже:

— Я чомусь впевнена, що у вересні наші славні воїни прогонять окупанта з української землі і я повернуся в школу Хлібодару, в якій викладаю і на Донеччині знову лунатимуть українські пісні

З кожною хвилиною наповнювалася скринька купюрами різного кольору і достоїнства. А на імпровізовану сцену виходили таланти співочого та танцювального жанру. Танцювальний колектив і тріо «Мелодія душі» з Вернигородка, «Душі криниця» Глухівці, соліст Василь Минчук з Жежелева, віртуоз баяніст Олександр Зайчук, гурт «Добряни» Соліст Юрій Побережник, Співачка філії центру культури та дозвілля села Пляхова Марія Кулеша, Зразковий аматорський колектив танцю «Подільський вітерець» молодша та старша група, та багато інших.

По завершенню благодійної акції стали рахувати зібрані громадою гроші. Глухівчани або перевершили самі себе чи так оцінили талант і старання артистів. В скриньці було 28 тисяч 121 гривня. 

— Низький вам уклін за розуміння, за ваш патріотизм, за те, що ви такі є. Перемога буде за нами і ми з вами з танцюємо і за співаємо на День нашої перемоги, — сказав на завершення підсумкової благодійної акції головний її організатор та ведучий концертної програми фахівець культури Борис Зільберман

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up