Повістка не означає мобілізацію: пояснення від Резнікова та українських юристів

Повістка не означає мобілізацію: пояснення від Резнікова та українських юристів

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів у ефірі Телемарафону про те, що наразі проблем із мобілізацією немає. Стосовно мобілізації міністр постійно комунікує з Генеральним штабом, з головнокомандувачем, з начальником Генерального штабу

За його словами, то по великому рахунку, наразі заповнені всі необхідні позиції. І якщо сьогодні відбувається мобілізація, то по певних особливих спеціальностях.

Олексій Резніков заявив, що вручення повісток чоловікам призовного віку означає, що вони мають прийти у місцевий територіальний центр комплектації, показати документ і перевірити, чи є він на обліку. Проблем із мобілізацією немає. (пише  NEWS Хмільника.)

Також він сказав, що не всі стали на облік, хоча вони продовжують обліковуватись – або в тимчасово окупованому місці, або переїхали на захід країни тощо. За його словами, ці вручення – це в першу чергу наведення ладу.

Відео дня

Також раніше юристи України розповіли, чи законно вручати повістки у громадських місцях. Так, під час мобілізації, яка зараз діє в Україні, повістки можуть вручати як співробітники “територіального центру комплектування та соціальної підтримки” (так зараз називається військкомат), так і представники органів місцевого самоврядування або внутрішніх справ.

При врученні повістки присутні, як правило, співробітники військкомату і поліції. Що стосується законодавчих вимог за місцем вручення, то їх немає – це можуть бути громадські заклади, робота, дім тощо.

Сповіщати призовників і військовозобов’язаних також можуть житлово-експлуатаційні організації, підприємства та установи, що здійснюють експлуатацію будинків, а також власники будинків. Вони також повідомляють про виклик до територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки шляхом вручення повісток і забезпечують прибуття за викликом.

Законом не заборонено вручення повістки в будь-якому місці після встановлення особи. У цьому документі вказується дата і час прибуття в територіальний центр, щоб людина пройшла медогляд.

При цьому вручена повістка ще не означає, що людину обов’язково призвуть.

Якщо людина не з’явиться за викликом у воєнний час, це загрожує штрафом від 1700 до 3400 гривень. Також Нацполіція має право затримувати військовозобов’язаних при порушенні законодавства “Про мобілізаційну підготовку” та доставляти їх до територіального центру комплектування

Читайте також:

Хочуть перейменувати більше півсотні вулиць у Козятині

Як отримати IBAN аби оформити заявку для виплати допомоги від ООН? Алгоритм дій

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Надя Поліщук

    Ніконов Олександр Ігорович.м.Махнівка Вул.Пушкіна 22.  1997р.народ . чому не захищає бо с в'язі має ........
  • Надя Поліщук

    Вручають бідним

keyboard_arrow_up