Пояснили ситуацію про дивні сигнали «повітряної тривоги» за останні декілька днів

Пояснили ситуацію про дивні сигнали «повітряної тривоги» за останні декілька днів
  • Останніми днями у нашій області звучать дивні сигнали «повітряної тривоги». То вона звучить довше ніж зазвичай, а то по кілька разів, повторюючись. 
  • На офіційних телеграм каналах пояснили, чому так відбувається

У телеграм каналі Козятинської ТГ перепостили інформацію з Воєнної арени Вінниччини щодо численних запитань наших підписників по дивних сигналах «повітряної тривоги» за останні декілька днів, коли повітряна тривога починається з Вінниччини та, подекуди, сигнал оповіщення лунає лише в нашій області.

Пояснюють, що це відбувається не через те, що ворог запускає ракети саме по Вінниці, позаяк будь-яка ракета, яку окупанти запускають з Каспію, Чорного моря, чи території Білорусі, перед потраплянням в повітряний простір Вінницької області повинна фізично пролетіти сусідні області (Одесу, Волинь тощо, в залежності від території з якої запускається ракета).

Чому ж так відбувається?

Сили ППО ЗСУ та ВПС України у Вінницькій області прийняли невідкладні заходи щоб недопустити непомітного потрапляння будь-яких ракет ворога в повітряний простір Вінниччини, після «прильотів», які стались декілька днів тому на війському об’єкті області. 

Відео дня

Беруться до уваги запуски ракет в режимі радіомовчання, дані розвіки, візуального спостереження, навіть якщо радари не фіксують повітряну загрозу.

— Це не означає, що потрібно ігнорувати сигнали «повітряної тривоги», а навпаки - реагувати на кожен сигнал тривоги і спускатись в укриття

Читайте також:

Перебувати в укритті та знезаразити себе: алгоритм дій у разі радіаційної аварії

Лунає сирена — на вихід

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up