Продав примірники своєї книги, щоб допомогти армії

Продав примірники своєї книги, щоб допомогти армії
  • Цього року козятинчанин Богдан Киришун видав свій перший роман під назвою «Зв’язок». Останні чотири примірники він вирішив не просто продати, а зібрати за їх допомогою кошти для наших захисників.
  • Всього за дві години книги знайшли своїх читачів, а на ЗСУ перерахували тисячу гривень.
  • Ми поспілкувалися з молодим автором і розпитали його і про книгу, і про благодійну акцію

Козятинчанин Богдан Киришун працює в магазині будівельних матеріалів. У вільний від роботи час він бере до рук бас-гітару і грає у гурті «Formless Reflection». А ще пише книжки. Це захоплення почалося ще в дитинстві.

— Коли в школі навчався, писав всілякі оповідання в зошитах від руки, ніде не видавав, — розповідає Богдан. — В якийсь момент я чомусь перестав писати. Більше у мене робота була і я більше музикою захоплювався. Потім до мене прийшла ідея повноцінного роману і я почав писати. Я його довгенько писав, коли мав вільний час. На це, мабуть, кілька років пішло.

Першими критиками Богданового роману стали рідні та друзі — саме їм чоловік показав свій твір. «Це дуже круто, чому б тобі його не видати?» — сказали вони. Це і спонукало козятинчанина знайти видавництво і надрукувати свій твір за власні кошти. «Зв’язок» вийшов друком взимку 2022-го. Це — фантастика. Події у творі відбуваються у 2012 році. Пам’ятаєте, усі думали, що саме того року настане кінець світу? Як каже сам автор, ця книга про звичайних людей, які опинилися в незвичайній ситуації, коли під загрозою увесь світ і головні герої усвідомлюють, що лише їм під силу все врятувати.

Відео дня

— Чому «Зв’язок» називається роман? Тому що це про зв’язок між людьми, — пояснює Богдан. — У мене завжди була така думка, що між деякими людьми з’являється не просто дружба чи кохання, а щось сильніше, ніж просто якісь почуття. І такий містичний зв’язок може справді врятувати світ, допомогти не тільки конкретно одній людині впоратися з негараздами, а й у більш глобальних масштабах чинити добро. Це книга про людей, які цим своїм зв’язком врятували світ.

Отримавши на руки примірники своєї книжки, Богдан Киришун зробив дописи про це на сторінках у своїх мережах. Так перші книжки знайшли своїх читачів — загалом довелося продати до трьох десятків екземплярів.

Із першого тиражу в козятинчанина зашилилося чотири книги. Він думав, що з ними зробити і вирішив — продасть, а виручені кошти підуть на потреби наших захисників.

— Цих чотири книжки я вирішив продати таким чином, що людина скидає кошти на ЗСУ, — розповідає автор. — Антон Кобилянський, це наш козятинчанин, виставляв пост, що на його підрозділ йде збір на автомобіль, на дрони, на все необхідне. І я і так донатив (жертвував кошти — авт.) і вирішив книги, які у мене лишилися, продати і всі ці кошти щоб люди просто переказували на потреби його підрозділу.

Богдан Киришун опублікував про це допис на своїх сторінках у соцмережах. Написав, що собівартість книги 200 гривень і попросив людей, які хочуть придбати, перерахувати цю суму безпосередньо на рахунок військового Антона Кобилянського. Буквально за дві години усі чотири примірники розкупили. Таким чином вдалося зібрати тисячу гривень для підрозділу нашого земляка — один із покупців заплатив за книжку подвійну вартість. Богдан каже, що й сам не очікував на такий результат.

— Навіть ті люди, з якими я мало спілкувався, вони все одно придбали і гроші відправили на допомогу, — каже Богдан. — Я просто хотів допомогти, розумів, що ці книжки я не буду продавати, щоб ці кошти собі залишити. Зараз це не дуже важливо. Я вирішив зробити корисну справу.

«Зв’язок» — поки що перший, але не останній твір Богдана. Чоловік каже, що не планує зупинятися на досягнутому і продовжує писати.

— Я також пишу оповідання, буває їх на Фейсбук викладаю, — додає автор. — У мене їх вже штук 15 зібралося. Можливо, я ще трохи напишу і потім видам також збірку оповідань. І також працюю зараз над романом. Не завжди є час і натхнення, тому що зараз складний час, але я намагаюся все одно якось знаходити вільну годинку, щоб щось написати.

 

Читайте також:

Придбали машину для наших захисників

24 тисячі гривень зібрав гурт «Draft» для наших захисників

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up