Просять надати звання Герой України Андрію Костюку. Петиція

Просять надати звання Герой України Андрію Костюку. Петиція
  • «Я пишаюся ним, його незламністю та патріотизмом і вважаю, що Андрій Костюк —справжній Герой, який заслуговує на найвищу державну нагороду — Герой України (посмертно) із врученням ордена «Золота Зірка» його батькам та дітям, — написала авторка петиції Галина Костюк.

Андрій Костюк з Глухівців. Загинув 30 серпня 2022 року в районі села Нестерянка Запорізької області. Після наступу на населений пункт командир віддав наказ відступити в посадку. Опівночі розпочався мінометний обстріл, осколок пробив сонну артерію Ворона, він помер за лічені секунди. Йому було 36 років.

Галина Костюк 30 травня подала петицію до Президента. Процитуємо частину її:

«З перших днів повномасштабної війни Андрій поповнив ряди добровольців ЗСУ куди йдуть лише сміливі та рішучі люди. Служив кулеметником стрілецького відділення 2 взводу 8 роти військової частини А 7013. Разом із побратимами боронив в районі Оріхова та Пологів Запорізької області, територію щодо стримування російської навали. Займав найнебезпечніші позиції, бо був кулеметником. 29 серпня 2022 року розпочався контрнаступ на Херсонському напрямку. Бійці 65 Омбр, у складі якої служив Андрій, виконували демонстраційні заходи для відведення сил ворога від південного напрямку. Ситуація була надскладною.Хлопці розуміли, що ідуть живим щитом на ворога, і багато хто не повернеться. З бою вийшли всі живі, але змучені. Командування дало наказ про відпочинок у лісосмузі, Андрій розуміючи критичність ситуації, що ворог може піти на них, зайняв крайню точку. В результаті загинув один на полі бою, через обстріл позицій ворогом. Із самого початку і до кінця Андрій був на нульових позиціях. Його побратими зазначили, що він був справжнім воїном, людиною слова, людиною мужності, зразком незламності та міцності духу. Загинув 29 серпня 2022 року під час виконання бойового завдання біля селища Нестеренка Пологівського району, Запорізької області.

Відео дня

Із надлюдською стійкістю і мужністю хлопці утримували свої позиції на фронті, усвідомлюючи, що на їхніх плечах лежить відповідальність за майбутнє всього українського народу. Всі вони герої, які заслуговують найвищої вдячності! За рідну українську землю стояли живим щитом проти ворожої артилерії та танків.

Андрій із честю виконав обов’язок щодо захисту своєї держави і до останнього подиху залишився вірним присязі, українському народові та Україні. Відстоюючи та захищаючи право на наше з вами безпечне життя, він віддав своє, не шкодуючи. Він пожертвував собою заради перемоги у боротьбі не лише за нашу свободу, а й свободу всієї Європи та всіх людей вільного світу».

Підтримати та проголосувати за петицію можна за посиланням.

Читайте також про Героя:

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up