Просять присвоїти (посмертно) звання Героя України Артему Москалю. Петиція

Просять присвоїти (посмертно) звання Героя України  Артему Москалю. Петиція
  • У середу, 31 травня на офіційному інтернет-представництві Президента України опублікували електронну петицію з проханням присвоїти звання звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю Національної Гвардії України солдату Москалю Артему Олександровичу

Автор (ініціатор) петиції — мама загиблого військовослужбовця Олена Полонська.

Текст петиції

«Шановний пане Президенте! Прошу Вас розглянути петицію, про присвоєння звання Героя України (посмертно) моєму сину, військовослужбовцю Національно гвардії України, солдату Москалю Артему Олександровичу 17.10.2002р.н., уродженцю села Іванківці, Хмільницького району, Вінницької області.
Солдат, Москаль Артем Артем Олександрович, був призваний на військову строкову службу 03.12.2020 р. командиром в/ч 3035 м. Слов'янськ, Донецької області. Після повномасштабного вторгнення росії підписав контракт на проходження військової служби і був призначений на посаду стрільця 1-го відділення, 2-го патрульного взводу, 1-ої патрульної роти, патрульного батальйону в/ч 3035 Східного оперативного- територіального об'єднання Національної гвардії України.
Після повномасштабного вторгнення росії став до боротьби з ворогом в Донецької, Луганської в населених пунктах: Святогірськ, Краматорськ, Зарічне.
Загинув 15 жовтня 2022 року внаслідок вогневого контакту вибухової травми, під час виконання бойового завдання в населеному пункті Терни Донецької області.

Відео дня


Гідно та віддано виконував поставлені завдання для захисту Батьківщини із честю виконував обов'язок і до останнього подиху залишився вірний присязі, українському народові та Україні. Відстоюючи та захищаючи право на наше з Вами безпечне життя, він віддав найдорожче - своє життя. Він пожертвував собою заради Перемоги у боротьбі не лише за нашу свободу, а й за свободу всіх людей вільного світу. Мав багато планів, а головне — продовжити захищати суверенітет і цілісність неньки України, але не встиг втілити це в життя.

Його постійні фрази: «Ми вистоїмо і переможем», «Ворог пошкодує за все скоєне і за все відповість», «Хто, як не ми», «Ми все відбудуємо і наша Україна ще буде кращою», «Все буде добре, прорвемося». Завжди рвався в бій помститися за побратимів за те, що коїться на нашій Богом даній землі. Захоплював орків в полон.
Прошу Вас, шановний Пане Президент, присвоїти моєму синові, Москалю Артему Олександровичу, звання Героя України (посмертно). Буду вдячна за Ваше розуміння!
Вічна пам'ять і шана, подяка всім хто віддав своє життя за Україну, за наше мирне небо»

Станом на ранок 1 червня з 25 тисяч необхідних голосів, петиція набрала 1526. Підтримати ПЕТИЦІЮ

Нагадаємо:

  • Артем Москаль народився і виріс в Іванківцях. Захищав молодших і був дуже щедрим, спритним і спортивним.
  • На річці починав купатися, як тільки зійде лід. Не було для нього такого дерева, на яке б він не виліз.
  • Служити пішов у Національну гвардію. На свій день народження Артем мав поїхати додому, але в ніч з 14 на 15 жовтня загинув у бою. Прощання з Героєм

Додамо, просять присвоїти (посмертно) звання Героя України глухівчанину Сергію Чеснюку. Петиція

Читайте також:

Орден за мужність посмертно, нагороду отримала донька Героя

Родині загиблого нацгвардійця Артема Лавровського вручили державну нагороду

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валя

    Присвоїти звання герою
  • Олександер Миколайович

    ЧОМУ ТУТ Є РЕКЛАМА???????????????

keyboard_arrow_up