Протягом доби бойовики випустили 6 танкових снарядів і 170 мін

Протягом доби бойовики випустили 6 танкових снарядів і 170 мін

Протягом доби бойовиками ОРДЛО було застосовано 6 танкових снарядів калібру 125 мм, 77 мін калібру 120 мм, 93 міни калібру 82 мм, БМП, АГС, РПГ, великий крупнокаліберний кулемет та стрілецьку зброю  

Про це повідомляє Українська сторона СЦКК, констатуючи, що надалі зростає інтенсивність застосування противником по позиціям Збройних Сил України забороненого озброєння, яке мало бути відведене згідно Мінських домовленостей.

Обстріли бойовики здійснювали по позиціям Збройних Сил України, а також по ділянках місцевості поблизу населених пунктів Мар’їнка, Авдіївка, Троїцьке, Широкино, Опитне, Красногорiвка та Зеніт.

Найбільша активність використання противником забороненого озброєння спостерігалася у напрямку населеного пункту Водяне та Зайцево, де НЗФ ОРДО  застосували артилерію калібром 122 міліметри – 28 пострілів, міномети калібру 82 мм – 42 міни та усі види стрілецької зброї.

Відео дня

Під час здійснення НЗФ ОРДО обстрілу населеного пункту Зайцево під мінометним обстрілом загинуло двоє мешканців, також є зруйновані будівлі.

У неділю, починаючи з 06.00 бойовики здійснили обстріли позицій Збройних Сил України поблизу населених пунктів Троїцьке та Гнутове з використанням 120 та 82 міліметрових мінометів.

«Такі дії незаконних збройних формувань ОРДО свідчать про грубі порушення Мінських домовленостей та про цілеспрямовані дії щодо подальшого загострення конфлікту та небажання дотримуватися режиму припинення вогню», — відзначили в СЦКК.

Разом з тим, речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник повідомив на брифінгу в неділю, що на Луганському напрямку минулої доби зафіксовано 9 обстрілів, майже всі в Попаснянському районі. На Донецькому напрямку – 31 обстріл, з них 15 із важкого озброєння. На Маріупольському напрямку – 41 обстріл, з них 18 із мінометного озброєння.

«Внаслідок бойових дій загиблих в лавах українських військ немає, 8 військовослужбовців зазнали поранень і бойових травмувань», — сказав Мотузяник.

Джерело: Високий замок online — http://wz.lviv.ua/ukraine/193287-u-zoni-ato-zahynuly-troie-ukrainskykh-viiskovykh-chetvero-otrymaly-poranennia?utm_source=Push&utm_campaign=featured&utm_medium=referral


Джерело: Високий замок online — http://wz.lviv.ua/ukraine/193287-u-zoni-ato-zahynuly-troie-ukrainskykh-viiskovykh-chetvero-otrymaly-poranennia?utm_source=Push&utm_campaign=featured&utm_medium=referral

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
16:00 «За що сваритися, що селянина нагнули?» 15:40 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:16 Сорок хвилин розглядали одне питання, а тоді зі скандалом розійшлися 14:53 Поки у дітей весняні канікули і вони кайфують, вчителі дружно працюють по благоустрою селища play_circle_filled Від читача 18:11 Щодо зборів ГО "Джерело" 14:00 Як сортувати пластик правильно — розповідає експертка 13:08 З Меморіального комплексу у Козятині викрали поминальну лампадку. Злодія впіймали 12:00 Постраждали всі блоки на Ладижинській ТЕС: повідомили наслідки ракетної атаки 22 березня 11:10 Сьогодні в області через сильний вітер підвищений рівень небезпеки. Буде сухо та сонячно 10:15 Не вистачає кілька тисяч гривень на комплекти одягу-трансформера для поранених photo_camera 09:08 Глуховецький ліс повертають у власність Вінницької обласної Ради 08:37 «Тарифи в дію ще не ввели. Та розрахунок поданий на затвердження в ЖКГ» 19:04 Поділилися фото, як на території Козятинського ліцею №7 наводили лад photo_camera 18:19 Запідозрив гостя у крадіжці свійської тварини і штрикнув йому ножем в плече та груди 17:26 Вибухонебезпечно: у Панасівці знайшли артилерійський снаряд
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up