Ще на 90 днів: в Україні продовжать строк дії воєнного стану та загальної мобілізації

Ще на 90 днів: в Україні продовжать строк дії воєнного стану та загальної мобілізації
  • Президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної Ради проекти законів про продовження строку дії воєнного стану та загальної мобілізації. Розгляд законопроектів має відбутися найближчими днями.

Відповідні законопроекти про затвердження указів президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» №7664 та «Про продовження строку проведення загальної мобілізації» №7665 зареєстрували у парламенті.

Воєнний стан та мобілізація в Україні будуть продовжені на 90 діб — з 23 серпня до 21 листопада.

Відзначимо, що попередні рази в Україні вводили воєнний стан термінами по 30 днів. Перший раз — 24 лютого, потім — 15 березня та 21 квітня 2022 року.

Відео дня

Востаннє термін дії воєнного стану в Україні було продовжено на 90 діб — до 23 серпня. 

На період дії воєнного стану, нагадаємо, чоловікам-громадянам України віком від 18 до 60 років обмежено виїзд за межі країни. Також обмежується свобода пересування громадян, іноземців та осіб без громадянства. Встановлюється комендантська година.

Нагадаємо, воєнний стан в Україні було впроваджено рішенням Верховної Ради 24 лютого, в день повномасштабного наступу російських окупантів. Потім його продовжили до 25 травня, а потім  до 23 серпня

Читайте також:

Залізничники, водії, спортсмени: чоловікам дозволили виїзд за кордон під час війни. Кому ще і на скільки?

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up