Що відбувається у Козятинській громаді? Інформація станом на вечір 17 березня

Що відбувається у Козятинській громаді? Інформація станом на вечір 17 березня
  • Важливі новини про те, яка ситуація у Козятинській ОТГ.
  • Основні тези з відео-звернення очільниці громади Тетяни Єрмолаєвої

Щодня о 9 годині ранку оголошується Загальнонаціональна хвилина мовчання. Мешканців громади закликають кожного ранку о 9 годині долучитися до хвилини мовчання.

Подякували Олегу Смірнову, який наразі проживає в Чехії. Він спільно із Сергієм Гуменюком привіз допомогу у вигляді одягу та інших речей.

Вінницька обласна військово-цивільна адміністрація розробила механізм доставки гуманітарних вантажів до України з-за кордону. Якщо з цього приводу маєте питання чи вам потрібна консультація — звертайтеся до місцевої влади.

Відео дня

У місті працює штаб волонтерів за різними направленнями.

Усі підрозділи міської ради працюють у звичному режимі. Позаштатних ситуацій не було. Почали вивозити сміття із сіл громади. Зокрема, вже вивезли сміття у селі Козятині.

Стартував двомісячник прибирання у громаді. Усіх мешканців, а також організації, структури, установи та підприємства просять долучитися і почати прибирання своєї території.

Продовжують формувати продовольчий резерв. Компанія «Сігнет» безкоштовно передала 5 тонн цукру та 5 тонн кукурудзи, яку товариство «Кордишівка» (керівник Роман Коханець) переробить у крупу.

Лікарня та амбулаторія сімейної медицини працюють. Волонтерська допомога по медицині, яка надійшла на громаду, частково була відправлена у військовий госпіталь у Вінницю та військовим. Резерв, який залишився, обліковується у сімейній медицині. Це — специфічні медичні препарати, необхідні у військовий час. Для створення запасу медикаментів ЦРЛ виділили 200 тисяч гривень, ще близько 100 тисяч виділили для формування резерву палива. Крім того, 325 тисяч гривень виділили для на ліквідацію заборгованості по зарплаті за 2021 рік працівників Стоматологічної поліклініки.

Школи відновили роботу, садки поки не працюють.

Усіх тимчасово переміщених осіб, які проживають у нашій громаді, просять стати на облік. Для цього треба звернутися в будинок культури, управління соціальної політики або ЦНАП. Це потрібно для того, щоб можна було відновити усі соціальні виплати та пільги. Місто розробляє механізм підтримки тимчасово переміщених осіб.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up