Сім років тому на війні загинув наш земляк

Сім років тому на війні загинув наш земляк
  • Цієї суботи, 2 жовтня, будуть роковини смерті Шайдулли Камзінова, бійця, що у 2014 році загинув у зоні проведення антитерористичної операції/операції об’єднаних сил.
  • Йому було всього 39 років, було ще ціле життя попереду, та осколки, що влучили у шию та грудну клітку, змусили його заплющити очі навіки, залишили двох дітей без батька, а дружину зробили вдовою.

Шайдулла Камзінов народився у місті Павлодар, що у Казахстані. Коли був ще зовсім малим, переїхав разом із батьками та братом до наших Зозулинців, де мешкали дідусь і бабуся майбутнього захисника України. Тут він закінчив школу, зустрів своє кохання, одружився і виховував дітей. Пройшов строкову службу у Чернівцях, повернувшись з армії, спершу працював на Юзефо-Миколаївському цукровому заводі, потім довелося не раз міняти місце роботи.

У серпні 2014 року Шайдуллу мобілізували до війська. Збирали бійця на фронт усією громадою — односельчани допомогли придбати усе необхідне. Після проходження навчання потрапив до 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр», у складі якої поїхав до зони проведення АТО/ООС. Під час ротації Шайдуллу разом із побратимами відправили на оборону Донецького аеропорту. На той момент там було справжнє пекло і саме там його застала смерть.

Шайдулла був командиром бойової машини. Рятуючи поранених побратимів, він потрапив під мінометний обстріл біля селища Піски Ясинуватського району. Поранення, які наш земляк отримав від осколків, були несумісними з життям. Проводжали воїна в останню путь усім селом, поховали на зозулинецькому цвинтарі.

Відео дня

Нашого земляка посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня, нагрудним знаком «За заслуги перед Козятинщиною» та почесно відзнакою Козятинської міської ради «За героїзм та патріотизм». А на стіні рідної школи встановили меморіальну дошку, щоб пам’ять про героя жила вічно.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (5)
  • Лілія Макаревич

    Світла пам'ять захиснику державного суверенітету та територіальної цілісності України...
  • Оксана Трончук

    Вічна пам'ять герою 🙏🙏🙏
  • Іван Іваненко

    Вічна пам'ять захистнику України!
  • Ольга Захарчук

    Вічна пам'ять герою.

keyboard_arrow_up