Ситуація в АТО: Шестеро військових поранені, окупанти не відмовляються від агресивних планів (КАРТА)

Ситуація в АТО: Шестеро військових поранені, окупанти не відмовляються від агресивних планів (КАРТА)

За минулу добу в результаті бойових дій загиблих в рядах українських військ немає, 6 українських військовослужбовців отримали поранення і травми. Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО полковник Олександр Мотузянік.

Луганський напрямок

Географія бойових дій дещо розширилася. Противник обстрілював наші позиції в Жовтому, Кримському і на ділянці фронту Катеринівка - Троїцьке. У Новоайдарському та Попаснянському районі ворог застосовував міномети. Також двічі по українським військам відкривали вогонь БМП і снайпери окупантів. У Станично-Луганському районі вчора було тихо. Всього за минулу добу на Луганському напрямку відбулося 15 ворожих обстрілів, в тому числі 5 - з важкого озброєння.

Донецкий напрямок

Відео дня

Вчора бойова обстановка в Авдіївці розвивалася так само, як і в суботу. Всього бойові дії з перервами тривали близько 11 годин, причому основне загострення почалося в другій половині дня і тривало до пізнього вечора. У той же час відзначимо, що в атаку вчора бойовики не переходили. Під час кожного обстрілу з боку Ясинуватої та Яковлівки противник застосовував важке озброєння. У місті пошкоджено 12 будинків. Як і раніше вкрай неспокійна обстановка на флангах Авдіївки - в районі Кам'янки і позиції «Шахта Бутівка». Аналогічна ситуація - на Світлодарській дузі, під Горлівкою і в Донецькому аеропорту. Незважаючи на деяку деескалацію в порівнянні з серединою минулого тижня, окупанти не залишають агресивних намірів. Масово застосовується важке озброєння, зосереджене на передовій і в прифронтовій смузі. Українські війська активно ведуть у відповідь вогонь. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 26 ворожих обстрілів, в тому числі 17 - з важкого озброєння.

Маріупольський напрямок

Як і раніше кількість ворожих обстрілів на цих рубежах перевищує аналогічні показники на інших двох напрямках. Бойові дії ведуться по всьому фронту, противник застосовує важке озброєння і вдень, і вночі. При цьому НВФ випустили понад 180 мін, 55 артилерійських і 30 танкових снарядів.

Статистика свідчить, що ворожі обстріли починаються відразу ж після півночі, потім припиняються ближче до світанку. Вранці бойовики також порушують режим тиші. А вже в другій половині дня бойові дії розгортаються в повну силу, досягаючи апогею після вечірніх сутінків. Найскладніша обстановка залишається в Мар'їнському районі і на ділянці фронту Павлопіль - Широкино. На українські міста і села продовжують сипатися смертоносні ворожі міни та снаряди. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 53 ворожих обстрілу, в тому числі 19 - з важкого озброєння.

Джерело сайт: http://proua.com.ua/

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
21:19 «Маю знов проблеми. Гістологія показала передраковий стан гортані» 18:35 Звітні концерти у Козятинській дитячій музичній школі: поділилися фото виступів photo_camera 16:15 Куди йти навчатися Козятинчанам. Вступ 2024 (партнерський проєкт) 15:30 Жовтий дощ дістався Козятина. Фото-відео play_circle_filled photo_camera Від читача 13:44 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:12 Першими робитимуть вулиці з найбільшими ямами: у Козятині стартує сезонний ремонт доріг 13:04 Дефіцит в енергосистемі: на Вінниччині вводять графіки обмеження потужностей для підприємств 12:18 «Не вистачає грошей, щоб покупцям решту давати» 11:33 Латки на Куликівського скоро доведеться латати 10:00 У Безіменному відкриють меморіальну дошку на честь Героя Вадима Янчука 09:09 Збирають підписи аби присвоїти звання Героя України (посмертно) солдату-навіднику Анатолію Федорцю 08:08 «Дикі кабани» вибороли «бронзу» у районному етапі зі спортивного орієнтування photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up