Слухаємо онлайн казки від татусів-АТОвців

Слухаємо онлайн казки від татусів-АТОвців

Українські воїни запускають проект Казки.UA. Вони будуть читати казки українською мовою.

Більше півроку воїни-АТОвці Казбек Абдурзаков, Олег Федаш, Руслан Токалюк, Різван Дудаєв, Євген Колодій озвучували та записували тексти казок. Паралельно писали програму-додаток, щоб спростити доступ для діток. Малеча зможе не тільки прочитати текст, а ще й прикрасити героїв тієї чи іншої казки. Хлопчики та дівчатка із пазлів картинок можуть зібрати сюжети розповідей.

Татусі-АТОвці матимуть змогу почитати казки своїм чадам (українською мовою). Малеча почує голос рідної людини онлайн! Вирішили не позбавляти такої можливості і мам. Адже у різних батальйонах служать і жінки. Будуть казки від волонтерів, поліцейських та лікарів. Вони вийдуть окремою книжкою

Позивний Казбека Абдурзакова — “Страннік” від слова “странний”. Він зазначає, що війна сприяє роздумам над вічними питаннями.

Відео дня

— Я пишу свої філософські казки, — каже він. — Війна налаштовує на філософський лад.

За словами Абдурзакова, їхній проект важливий і для дітей, які виїхали за кордон.

— Вони вчать англійську, французьку.., а свою рідну мову забувають, — каже військовий.

На даний час вийшов перший реліз додатку Казки UA для мобільних пристроїв на базі Android і IOS. Додаток уже можна завантажити в PlayMarket і AppStore. За словами бійців, дуже ймовірно, що додаток з'явиться в мережах і у мобільних операторів. Частина контенту буде платною. Отримані від проекту гроші будуть спрямовані на потреби армії.

На плашку

Ініціатор проекту, Казбек Абдурзаков, офіцер 57-ої Окремої мотопіхотної бригади, командир штурмового спецпідрозділу "Шалена зграя". Він нагороджений орденом "Народний герой". Чеченець за національністю, який живе в Україні впродовж 20 років. Каже, що на війні зрозумів, що визволяючи Україну від окупантів, необхідно всіма можливими способами звільняти й українську мову, яку понад сто років гнобили.

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Козятина за сьогодні
keyboard_arrow_up