Сьогодні 24 січня — 11 місяців війни. Згадаймо імена наших полеглих Героїв

Сьогодні 24 січня — 11 місяців війни. Згадаймо імена наших полеглих Героїв
Фото Суспільне Вінниця
  • Сьогодні, 24 січня — одинадцятий місяць від початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.
  • Зібрали інформацію про наших Героїв, загиблих захисників Козятинщини з першого дня повномасштабного вторгнення росії в Україну — 24 лютого 2022 року

За інформацією Суспільне Вінниця, станом на 24 січня відомо про 913 загиблих героїв з Вінницької області.

Висловлюємо щирі співчуття рідним та близьким захисників, які полягли за Україну. Вічна пам'ять героям!

Згадаймо Героїв Козятинщини

Відео дня

Олексій Маркітан

Солдат парашутно-десантного батальйону Олексій Маркітан (1989 р. н.) загинув 25 грудня поблизу села Червонопопівка Луганської області. Захисник був мешканцем Козятинської громади.

Юрій Черниш

Старший механік-водій парашутно-десантного батальйону Юрій Черниш загину 29 вересня 2022 року поблизу Краматорська Донецької області. Захисник був мешканцем села Кордишівка Козятинської громади.

Олександр Олейнічук

Солдат парашутно-десантного батальйону загинув Олександр Олейнічук (1987 року народження) був мешканцем Козятинської громади. Загинув 27 грудня в Краснопопівці Луганськоі області.

Ігор Козяревич

 

Ігор Козяревич (1979 року народження) з Козятинської громади. Був водієм-електриком взводу звукометричної розвідки військової частини в Покровську Донецької області. Загинув 2 січня 2023 року.

Олег Беженар

Олег Беженар (1997 року року народження) був уродженцем села Широка Гребля. У перші дні повномасштабного вторгнення відправився на фронт. Захисник загинув 1 січня на Бахмутському напрямку.

Віталій Шевчук

38-річний Віталій Шевчук був бійцем 61-ої окремої механізованої бригади. Народився захисник у селі Дружба Мурованокуриловецької громади, згодом переїхав у село Панасівка на Козятинщині. З 2003 по 2005 рік служив у лавах ЗСУ, зокрема, у місті Яворів на Львівщині, а згодом у складі українського батальйону миротворчих сил ООН став на захист підтримки миру в африканській країні Сьєрра-Леоне. 25 лютого 2022 пішов на фронт добровольцем. Загинув поблизу Бахмута на Донеччині. У захисника залишилися дружина та донька.

Сергій Білецький

Сергій Білецький (1994 року народження) був старшим солдатом, командиром зенітно-ракетного відділення військової частини, електриком взводу у місті Соледар Донецької області. Загинув 2 січня під час стрілецького бою та артилерійського обстрілу. Герой був із Козятина.

 

Микола Коновальчук

У неділю, 25 грудня безжальна війна забрала життя нашого земляка, журбинчанина Героя- захисника, мужнього бійця, який боронив українську землю від російського окупанта Миколу Коновальчука

Відомо — Микола Коновальчук, пішов на війну по повістці, з першого дня стояв на захисті своєї країни, віддано боровся з російськими окупантами та вірив у перемогу.

Володимир Цимбарович

У п'ятницю, 25 листопада 2022 року обірвалося життя Героя Володимира Цимбаровича 1977 року народження.Володимир Цимбарович загинув на Луганщині. Третє грудня було оголошено Днем жалоби. Громада прощалася із загиблими військовими. Героя поховали на Центральному кладовищі Козятина.

 

Володимир Кравченко

У п'ятницю, 25 листопада 2022 року обірвалося життя Героя Володимира Кравченка 1998 року народження. Володимир Кравченко загинув Харківщині. Третє грудня було оголошено Днем жалоби. Громада прощалася із загиблими військовими. Героя поховали на Центральному кладовищі Козятина.

 

Юрій Фомін

 

Солдат роти вогневої підтримки батальйону територіальної оборони — Юрій Ігорович Фомін 1978 року народження. Був вірний Військовій присязі, з честю і гідністю виконав свій громадянський та військовий обов’язок, до останнього захищав Батьківщину, суверенітет та незалежність України, загинув 26 вересня поблизу Бахмуту Донецької області

Сергій Чеснюк

18 листопада віддав своє життя за Батьківщину наш земляк Сергій Чеснюк Володимирович, 07.11.1966 р.н., житель смт. Глухівці. Україна вкотре осиротіла, йдуть з життя кращі з кращих, патріоти, мужні та відважні захисники, таким був Сергій. Він був чуйною людиною та справжнім, вірним другом для своїх побратимів, відважним воїном та захисником рідної Батьківщини. У воїна залишилася старенька мати, дружина, діти та онук.

Сергій Федорук

У понеділок, 14 листопада 2022 року обірвалося життя нашого земляка, Героя — Сергія Федорука З перших днів повномасштабного вторгнення воїн захищав територію України, був в гарячих точках, де велися запеклі бої.

Сергій народився 25 жовтня 1987 року. Проживав у селі Іванківці. 14 листопада 2022 року його життя обірвалося — Сергій віддав життя під час виконання військового обов’язку у Донецькій області.

Олексій Білик

Олексій народився та проживав у Йосипівці, згодом переїхав до столиці звідки розпочав свою службу в рядах Національної Гвардії України. У листопаді 2022 внаслідок дій окупанта обірвалось життя 32-річного Олексія Білика з Йосипівки. В Героя залишилась дружина Катерина та донька Анастасія.

Володимир Левчук

3 листопада загинув наш земляк, Герой — полковник Володимир Левчук, 13.05.1981 р.н. Чин поховання розпочнеться о 12.00 за адресою вулиця Валдаєвська, 35. Військового поховали на Алеї Слави міського кладовища.

Микола Лисий

Наш земляк, Микола Лисий з села Пиковець, загинув 7 вересня в запеклому бою на півдні нашої країни. У неділю, 30 жовтня, громада прощалася з Героєм

Воїну, що віддав життя за Україну було 37 років.  Микола з 2019 року захищав територію України, був в гарячих точках, де велися запеклі бої.

 

 Сергій Пилипчук 

12 жовтня в зоні проведення бойових дій у бою за нашу Батьківщину, виявивши стійкість і мужність при виконанні бойового завдання, загинув наш Герой житель села Пляхова — Сергій Пилипчук 31 березня 1977 року народження. Сергій віддав своє життя за Україну у районі н. п. Первомайське Донецької області.

Артем Москаль

15 жовтня  стало відомо, що на війні, Донецький напрямок, загинув наш земляк, мешканець Іванківців Артем Москаль 17.10.2002 року народження. Йому не виповнилось 20 років. 19 жовтня, у Козятинській громаді оголосили День жалоби. Героя поховали на Алеї слави кладовища в рідних Іванківцях.

Олександр Завідін


15 жовтня  захищаючи Україну віддав своє життя 38-річний козятинчанин Олександр Завідін — 22 січня 1984 року народження. Герой проживав у місті Козятин. В останню путь Героїв провели 19 жовтня. Олександра Завідіна поховали на Алеї слави Міського цвинтаря

Роман Яцентюк

Життя Героя Романа Яцентюка, клята війна обірвала на 32-році. Роман Яцентюк народився 31 серпня 1990 року в селі Самгородок. 24 лютого пішов у військомат… добровольцем. Загинув Роман 31 серпня 2022 року у день свого народження, о 06.10. ранку.

Анатолій Загребельний

7 жовтня загинув Загребельний Анатолій Анатолійович, 30.08.1974 р.н. Герой проживав у Махаринцях. Анатолію Анатолійовичу Загребельному було 48 років. Він загинув на фронті 7 жовтня.12 жовтня у Козятинській громаді оголосили День жалоби. Похоронили Анатолія Загребельного — у Махаринцях.

Сергій Бігун

6 жовтня 2022 року на війні загинув наш земляк, прекрасна, щира людина — працівник Іванковецької філії Козятинської гімназії № 9 Сергій Бігун. На службу його взяли стрільцем. Разом із побратимами виконував бойове завдання на Донеччині. У четвер, 6 жовтня, наш земляк потрапив під мінометний обстріл. Сергій загинув, отримавши поранення, несумісні з життям. Йому було 45 років. Без батька залишилося двоє донечок - Катерина та Ярослава. Похоронили Героя Сергія Бігуна  у Іванківцях.

Валерій Попов

Валерій Попов загинув 26 вересня. Народився 17 вересня 1970 року. Працював провідник Київської вагонної дільниці. На початку вторгнення він став до лав територіальної оборони рідного Козятина, а загинув 26 вересня на першій лінії фронту в районі Бахмута, – із сумом повідомив голова профорганізації Іван Супруненко.  У суботу, 1 жовтня на центральній площі міста відбулося прощання з загиблим Героєм

Олександр Ольхович

11 вересня надійшла сумна звістка про те, що під час виконання бойового завдання загинув глухівчанин Олександр Ольхович 08.11.1980 року народження.Олександр родом із Глухівець, але проживав разом зі своєю сім'єю в м.Вінниця. Без батька залишилось троє дітей, без сина, чоловіка – мама, дружина та велика родина

Роман Берегович

Роман Берегович змалечку марив військовою справою. Два десятки років прослужив у Криму, втім мусив зняти однострій, щоб не приймати присягу держави-агресора. Коли почалося повномасштабне вторгнення, знову одягнув форму і пішов захищати свою країну. Та його життя обірвала війна. Роман Берегович загинув поблизу села Мирне, що на Донеччині.

Євген Ломоносов

Герой Євген Ломоносов загинув під час виконання бойового завдання на Херсонщині поблизу села Андріївка на Херсонщині. При спробі розмінування території, Євген підірвався на міні.  9 вересня на центральній площі Козятина відбулося прощання з загиблим Героєм Євгеном Ломоносовим.

Андрій Костюк

30 серпня стало відомо, що в бою з російськими окупантами на півдні нашої країни загинув наш земляк Андрій Костюк, 02.12.1985 року народження, житель смт Глухівці. Андрій був мужнім воїном і патріотом, з перших днів війни пішов боронити свою сім'ю, свою Батьківщину і нас з вами. А ще він був найкращим сином, чоловіком, батьком та другом, був найсвітлішою людиною. 

Денис Куліков

Народився на Одещині. Близько 15 років тому переїхав з батьками до Жежелева. Після школи поїхав до Києва, де створив сім’ю. На початку повномасштабної війни долучився до лав добровольців Київської десантно-штурмової бригади. Загинув у віці 36 років.

 

Григорій Ніколайчук

Народився у смт Бродецьке. Після 9 класу поїхав навчатися у Бердичівський машинобудівний коледж, потім — у Тернопільській національний економічний університет. У 2015 році долучився до лав Національної гвардії. Загинув у віці 27 років.

 

Сергій Бондаревський

Козятинчанин. Народився у сім’ї залізничників. Навчався у школі № 1. Закінчив Київський університет залізничного транспорту. Працював у Козятинському вагонному депо. Був призваний до лав ЗСУ. Загинув на Миколаївщині у віці 38 років.

Олег Слободяник

Козятинчанин. Закінчив школу № 6, що у Залізничному (в народі другий Козятин). Вивчився на столяра. Працював у Козятинській центральній районній лікарні. У квітні 2022 року пішов добровольцем на війну. Загинув на Донеччині у віці 47 років.

 

Василь Цимбалюк

Народився у Верболозах. Закінчив школу у рідному селі. Працював у місцевому господарстві та кількох охоронних фірмах. У 2014 році пішов захищати Україну від окупанта. Загинув у віці 51 року.

 

Сергій Гармишев

Козятинчанин. Навчався у школі-гімназії-дитячому садку імені Володимира Підгорбунського (нині ліцей № 7). Працював охоронцем у приватній фірмі. У червні 2022 року був мобілізований до війська. Загинув на Донеччині у віці 35 років.

 

Броніслав Жмуцький

Народився у Махаринцях. Останні десять років мешкав у Гнівані, де працював на заводі спецзалізобетону. У 2020 році підписав контракт зі Збройними силами України. Загинув на Донеччині у віці 56 років

 

Петро Радзихівський

Народився і жив у селі Пиковець. Був солдатом роти охорони 1 відділу Хмільницького РТЦК. Помер від серцевого нападу під час несення служби. Йому було 35 років.

Василь Пирогов

Народився в Іванківцях. У віці трьох років переїхав з батьками до Козятина. Навчався у школі № 5, закінчив наше училище. Працював на м’ясокомбінаті. У квітні 2022 року вирішив захищати рідну землю. Загинув на Донеччині у віці 33 роки.

 

Олег Ясінський

Народився у Журбинцях. Після школи вступив до Козятинського залізничного училища. Працював за кордоном. Коли почалося вторгнення рашистів, повернувся до України. У квітні пішов до військкомату. Загинув на Донеччині у віці 46 років.

 

Ілля Антонюк

Козятинчанин. Навчався у школі в Сигналі, потім перевівся до Козятинської школи № 5 (нині ліцей № 5). Закінчив наше училище і Вінницький транспортний коледж. На початку повномасштабного вторгнення пішов на війну. Загинув на Донеччині у віці 26 років.

Богдан Вік

Жив у селі Жежелів Глуховецької громади. Навчався у місцевій школі. Загинув на війні у віці 29 років.

Артур Турляк

 

Козятинчанин. Закінчив ліцей, потім вступив до залізничного училища. Спершу працював у МНС. Згодом переїхав до Вінниці. Служив у загоні спецпризначення КОРД. Загинув у Запорізькій області у віці 29 років.

 

Артем Лавровський

Козятинчанин. Навчався у школі № 2. Загинув під час оборони міста Маріуполь, що на Донеччині. Йому був 21 рік.

 

Олег Шарай

Народився і жив у селі Збараж. Після навчання у школі вивчився в Козятинському залізничному училищі. Працював у сфері сільського господарства. Коли почалося повномасштабне вторгнення, отримав повістку. Загинув на Донеччині у віці 47 років.

 

Віталій Михайловський

Народився у Вінниці. У ранньому віці втратив батьків. Жив із бабусею в селі Козятині. Навчався у школі № 9 (нині гімназія № 9). Працював на залізниці. У вересні минулого року підписав контракт із ЗСУ. Загинув на Донеччині у віці 33 років.

Олександр Мартюшев

Народився на Харківщині. Працював у одному з столичних супермаркетів. Коли почалося повномасштабне вторгення, приїхав до сестри в Козятин. Пішов до військкомату, за два дні був призваний на службу. Загинув на Донеччині у віці 27 років.

Юрій Бондаренко

Народився у Луганській області. Працював на шахті імені Засядька. Одружився і переїхав до села Жежелів. Працював будівельником на сільськогосподарському підприємстві. У 2020 році пішов захищати Україну. Загинув у віці 59 років.

 

 

Олександр Годлевський

Народився у Махаринцях. Працював слюсарем у локомотивному депо Козятин. У квітні 2018 року був мобілізований до лав Збройних сил України. Загинув у заблокованому Маріуполі у віці 24 роки.

 

Богдан Іщук

Козятинчанин. Навчався у школі № 2 (нині ліцей № 2). Потім вступив до залізничного училища. Працював у локомотивному депо Козятин. Восени 2020 року отримав повістку і пішов служити. Загинув на Луганщині у віці 20 років.

 

Андрій Ван-фун-фу

Козятинчанин. Навчався у школі № 2 (нині ліцей № 2). Останні чотири роки був на заробітках. Коли почалося повномасштабне вторгнення, повернувся до України і пішов захищати Батьківщину. Загинув на Луганщині у віці 48 років.

 

Євген Гижа

Народився у Куманівці. Працював фельдшером швидкої допомоги у Козятині. У 2020 році підписав контракт про проходження служби у військовому резерві ЗСУ. Помер від серцевого нападу під час несення варти на блокпосту у Махнівці у віці 52 роки.

Віталій Печенюк

Козятинчанин. Навчався у школі № 2 (нині ліцей № 2). Випускник Козятинського залізничного училища. Працював на залізниці. Після проходження строкової служби підписав контракт із ЗСУ. Загинув на Донеччині у віці 21 року.

Артур Венжик

Козятинчанин. Навчався у школі № 1 (нині ліцей № 1). Випускник Козятинського залізничного училища. Працював провідником. Під час проходження строкової служби підписав контракт із ЗСУ. Загинув на Луганщині у віці 21 року.

 

Вікторія Поліщук

Народилася і жила у Збаражі. Навчалася у школі в Вівсяниках. Потім вступила до технічного коледжу у Вінниці. У 2019 році призвалася до десантно-штурмових військ. Загинула на Житомирщині у віці 21 року.

 

Денис Прилуцький

Козятинчанин. Навчався у школі № 5 (нині ліцей № 5). Випускник Козятинського залізничного училища. У 2020 році пішов проходити строкову службу. Загинув під час оборони Генічеська на Херсонщині у віці 21 року.

 

 

Володимир Павловський

 

Народився і виріс у Залізничному (в народі другий Козятин). Закінчив місцеву школу. Працював на залізниці. Коли почалося повномасштабне вторгнення, пішов до військкомату. Загинув у Запоріжжі у віці 42 роки.

Віктор Чернюк

Козятинчанин. Навчався у школі № 5 (нині ліцей № 5). Закінчив Козятинське залізничне училище. Працював у локомотивному депо Козятин. Коли почалося повномасштабне вторгнення, отримав повістку. Загинув у Вінниці у віці 35 років.

Олександр Дробінчук

Народився у Вернигородку у 1986 році. Проживав у Калинівці. Підписав контракт із Збройними силами України. Загинув у Запорізькій області.

Ярослав Жуківський

Козятинчанин. Сержант 16 батальйону 58-ї окремої мотопіхотної бригади ЗСУ. Помер під час несення військової служби на блок-посту внаслідок серцевого нападу.

 

Дмитро Коваль

Народився і жив у Глухівцях. Закінчив місцеву школу, поїхав на навчання до столиці, де здобув професію столяра-оббивальника меблів. У 2020 році підписав контракт із ЗСУ. Загинув на Херсонщині у віці 22 роки.

Нагадаємо:

Світлини уже 54 Героїв: оновили дошку пам’яті

За останні пів року загинуло більше 30 наших захисників. Згадаймо їх поіменно

Восьмий місяць війни: згадуємо наших Героїв, які загинули за останній час

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (12)
  • Ніна Козачук

    Царство небесне вічна пам'ять Героям
  • Lala Gibbs

    🇺🇦 Громадяни України та біженці подайте заявку на фінансову допомогу сьогодні разом із ініціативою UAPPL.

    натисніть на  >  https://s.uappl.org/243reco2778

    ініціатива Uappl – це платформа пожертвувань, яка допомагає мешканцям України та людям, які потребують допомоги звертатися за матеріальною підтримкою напряму до людей з усього світу.

    Ви легкоможете створити свій запит, і ми поширимо його на наших платформах для потенційних iнвесторiв.

    На відміну від багатьох інших платформ, допомога надходять безпосередньо від iнвестора до того, хто запитує.

    Щоб дізнатися більше та відправити заяву, перейдіть за посиланням  >> https://s.uappl.org/243reco2778

  • Victoria Tatianchuk

    Вічна пам'ять Героям України 😥
  • Алла Кулинич

    Вічна пам'ять Героям України

keyboard_arrow_up