Сьомі роковини по смерті кіборга з Козятинщини Юрія Осаулка

Сьомі роковини по смерті кіборга з Козятинщини Юрія Осаулка
  • Наш земляк загинув під обвалами терміналу Донецького аеропорту 20 січня 2015 року

Юрій Осаулко був родом із Самгородка. Закінчивши місцеву школу, поїхав до Гущинців, де опанував професію шофера. Після навчання пішов до армії. Строкову службу проходив у Мукачево. Згодом одружився. Доля ощасливила їх із дружиною Оленою двома прекрасними донечками.

Певний час Юрій працював на меблевій фірмі у Вінниці. Пізніше очолив бригаду, з якою їздив різними містами України з метою заробітку. Напередодні Дня Незалежності у 2014 році наш земляк отримав повістку до військкомату. Після проходження навчання у Житомирі Юрія відправили до зони проведення бойових дій. У складі 81-ої десантно-штурмової бригади 90-го окремого десантно-штурмового батальйону «Житомир» військовий із позивним «Єсаул» захищав Костянтинівку, Водяне, Піски.

Наприкінці 2014-го Юрій пішов у відпустку, поїхав до рідного Самгородка, аби Новий рік зустріти з люблячою сім’єю. Недовго пробувши вдома, вже 5 січня наш земляк повернувся до зони проведення бойових дій. Того разу його відрядили обороняти Донецький аеропорт, де на нього чатувала смерть.

Відео дня

Зв’язок з Юрієм обірвався 20 січня. Чотири місяці він був у списках зниклих безвісти, поки за експертизою ДНК не опізнали його тіло. Пізніше виявилося, що Юрій Осаулко загинув під бетонними плитами одного з терміналів Донецького аеропорту, які обвалилися внаслідок підриву терористами. За місяць йому мало виповнитися 34 роки. Поховали військового з позивним «Єсаул» 21 травня у рідному Самгородку.

Юрія Осаулка посмертно нагородили орденом «За мужність ІІІ ступеня», нагрудним знаком «За оборону Донецького аеропорту», медаллю Української православної церкви Київського патріархату «За жертовність і любов до України», нагрудним знаком «Гідність та честь», почесною відзнакою Козятинської міської ради — нагрудним знаком «За героїзм та патріотизм», нагрудним знаком «За заслуги перед Козятинщиною». У пам’ять про Юрія в 2016 році на будівлі школи у Самгородку встановили меморіальну дошку.

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (16)
  • Микола Семенчук

    ОК
  • Оксана Казакова

    Вічна пам'ять
  • Тетяна Грузда

    ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ ГЕРОЮ!!
  • Tania Pshenychna

    Вічна пам'ять  Герою.

keyboard_arrow_up