«Стан важкий, температура не збивається вже два тижні». Допоможемо Андрію, який нас захищав

«Стан важкий, температура не збивається вже два тижні». Допоможемо Андрію, який нас захищав
  • Козятинчанин Андрій Щербатюк на другий день повномасштабної війни отримав поранення.

  • Хлопець навчався у школі № 1. Після закінчення вступив до Національного педагогічного університету імені Драгоманова.

  • Коли почалося вторгнення рашистів, наш 20-річний земляк став на захист Батьківщини. Під час бою 25 лютого отримав важку травму плеча і шиї з ураженням хребта, а тому не володіє руками і ногами.

Звістка про те, що Андрія Щербатюка поранили на війні, розійшлася містом. Про це писало багато козятинчан у соцмережах.

«Він ходив з моєю донькою до дитячого садочка, потім до школи, на випускному танцював з нею вальс і, повірте, це було прекрасно. Скромний інтелектуал. Учасник і переможець багатьох олімпіад і конкурсів. Майбутній історик-правознавець. Справжній патріот. В перший день війни, не роздумуючи, добровільно пішов до війська захищати Україну. Наступного дня був важко поранений в бою. Внаслідок поранення не працюють кінцівки. Лікарі вибороли його життя. Тепер ми маємо вибороти його здоров’я. Наші Захисники рятують Українців, але і Українці мусять рятувати Захисників», — написала на своїй сторінці у Фейсбук козятинка Леся Пилипенко.

Врятувати нашого захисника закликала і волонтер Ольга Шостак, подруга мами Андрія.

Відео дня

Наразі козятинчанин проходить лікування у госпіталі в Києві. Його прооперували. Мама Наталія каже, що стан сина важкий. Вже два тижні у хлопця тримається висока температура, яку ніяк не вдається збити. Медики поки не ризикують відправляти Андрія навіть до реабілітаційного центру у Львові, який спеціалізується на травмах хребта, поки стан хлопця не стабілізується. Надалі нашому мужньому захиснику потрібно буде проходити лікування за кордоном.

— Поки ми не знаємо, чи нам допоможуть по якійсь програмі, бо якщо без цієї програми, ми не знаємо, чи ми такі кошти назбираємо, щоб його за кордон відправити, — каже Наталія, мама бійця. — Можливо нам допоможуть. Вже підключилися наші місцеві і обласні органи самоврядування. Надалі будемо шукати клініку, яка візьметься за те, щоб Андрія на ноги поставити.

Ми можемо допомогти разом, адже у цій ситуації важлива кожна гривня. Давайте подаруємо Андрію Щербатюку щасливе майбутнє і зробимо усе можливе, аби він встав на ноги. Номер картки мами Андрія 4149499137904577 (Наталія Щербатюк).

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up