Танкісти хвалять сухий борщ від глухівчан. Давайте зберемося на сушарки

Танкісти хвалять сухий борщ від глухівчан. Давайте зберемося на сушарки
  • Козятинський волонтер Сергій Сиваківський оголосив збір для допомоги у виготовленні «сухих» борщів від глухівчан. За словами Сергія, днями передавав їх на фронт для наших військових.
  • Хлопці дуже задоволені такою стравою. Адже вона швидко готується і надзвичайно їм смакує.

Про рецепт борщу для ЗСУ у вакуумних упаковках від Глуховецької громади стало відомо під час приїзду Сергія Борзова — голови Вінницької обласної військової адміністрації. «Україною пахне тут!» — написав тоді Борзов у своєму дописі.

Волонтерських цех у Глуховецькій громаді облаштували у місцевій школі. Шкільна їдальня працює на потреби військових та переселенців від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Тут місцеві кухарі ліплять вареники, бендерики, крутять тушонку. Наразі пакують «сухі» борщі,  рецепт приготування яких запозичили у коломийських кухарів. Відварені та подрібнені мʼясо, картоплю, моркву, буряк і цибулю сушать у сушарці. Далі — перебивають на блендері, важать по 200 грам, додають спеції та вакуумують. До кожної порції окремо кладуть томатну пасту та сухарі. Цю всю суміш кидають в окріп на хвилин 10-15 і все — борщ готовий.

Відео дня

Такий борщ від глухівських господинь набув популярності. Порції «сухих» борщових наборів передають на передову для наших захисників.

Аби збільшити кількість такої продукції, козятинський волонтер Сергій Сиваківський оголосив збір для допомоги. Адже, за словами Сергія, днями передавав сухі борщі на фронт і хлопці дуже задоволені такою стравою. Кажуть, що вона зручна у приготуванні та надзвичайно їм смакує.

— Я передавав борщ на фронт і хлопці в захваті, — розповів газеті Сергій Сиваківський. — Вони танкісти, постійно маневрують. До того ж їм заборонено розводити багаття, на газовому примусі тільки встигають закип'ятити воду. І цей борщ від глухівчан — це для них дуже зручно. Вони щасливі.

 

У себе на сторінці Сергій зробив допис, де організував збір коштів на сушарки для овочів і фруктів, аби глухівчани могли робити побільше таких борщів.

«Уявляєте, ваші кошти працюватимуть роками на користь армії. Це сушарки для овочів та фруктів. Скоро літо, пора заготівель і наші волонтери насушили б в них чимало корисного. В Церкві Спасіння – сухофрукти. Глуховецькі освітяни — сухі борщики. Ми зможемо передавати хлопцям ще більше смаколиків», — написав Сергій

І додав — одну для прикладу ми вже придбали завдяки Олені Нечаєвій, яку найближчим часом планують передати в Глухівці. Всі закуплені сушарки поділять порівну, на фрукти та на сухі борщі.

— Попередньо замовив в магазині «Екран» 3 шт, там вони марки «Holmer» по 1810 грн. Досить об'ємні за розміром.

Тож давайте допоможемо волонтерам і приєднаємося до збору коштів. Нехай наші захисники смакують борщем, набираються сил та якнайшвидше здобудуть перемогу!

Карти для збору коштів

Приватбанк 5168 7451 0016 6906

Монобанк 5375 4141 2137 5074

Сергій Сиваківський

Читайте:

Придбали машину для наших захисників

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Татьяна Стёпина

    Сергію,ти молодчинка! Як пружинка- без втоми! Хай тобі Бог сторицею вертає!
  • Лілія Онісімова(Олішевська)

    Молодці.

keyboard_arrow_up