Тиха акція: козятинців запрошують вшанувати наших Героїв біля Алеї пам'яті

Тиха акція: козятинців запрошують вшанувати наших Героїв біля Алеї пам'яті
  • Щороку 29 серпня в Україні відзначається День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.
  • До Дня пам’яті захисників України у Козятинській громаді оголошується тиха акція «Запали свічку пам'яті»

Цей день встановлено Указом Президента України від 23 серпня 2019 року № 621 для увічнення героїзму військовослужбовців і добровольців, котрі віддали життя за батьківщину, як нагадування про одну із найкривавіших подій війни на сході України – Іловайську трагедію.

29 серпня 2014 року під час виходу сил АТО з оточення під Іловайськом російське керівництво порушило домовленості і ворожі збройні сили впритул розстріляли з важкого озброєння колони українських військових. Таке віроломне вбивство кваліфікується міжнародним гуманітарним правом як воєнний злочин. Тоді полягло 366 українських воїнів, 429 зазнали поранень, 158 зникли безвісти, 300 опинилися в полоні.

Смертельний для наших захисників «зелений коридор» пролягав через поля із соняшниками. Саме під ними сотні українців поклали в боротьбі з ворогом свої життя на вівтар свободи, гинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Тож символом Дня пам’яті захисників України стала квітка соняха.

Відео дня

— Цьогоріч у Козятині на знак вшанування пам’яті воїнів, які загинули за свободу та незалежність України протягом російсько-української війни від 2014 року, біля пам’ятного знаку загиблим захисникам відбудеться акція «Запали свічку пам’яті»: протягом сьогоднішнього дня запрошуємо козятинців принести до пам'ятного місця біля скверу свічку чи квіти і згадати у хвилині мовчання наших Героїв. Доповнюйте сьогодні свій одяг знаком «Сонях»! Продемонструйте шану та повагу Героям, які загинули, захищаючи Україну! — йдеться на сторінці Козятинська міська ТГ

  • Війна, яку розв’язала росія проти нашої країни, триває вже вісім років. Та 24 лютого все знову поділилося на «до» і «після», бо того страшного дня почалося повномасштабне вторгнення. Це принесло ще більше горя, ще більше смутку — за цих пів року втратили життя 30 військових-чоловіків та одна військова-дівчина.

Читайте також:

Оновили Алею пам’яті. Як вона тепер виглядає — фото

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Валерий Савченко

    Декомунізація в Козятинській ОТГ почалася з обговорення про зхміну назв вулиць,а що робити із танком?
  • Александра Радь-Редько

    Вічна пам‘ять і слава Героям! Ми вас ніколи не забудем!

keyboard_arrow_up