У нашому районі захисники збили ворожу крилату ракету Х-101

У нашому районі захисники збили ворожу крилату ракету Х-101
  • На Вінниччині за дві доби знешкодили безпілотник та дві крилаті ракети. Їх рештки знайшли сьогодні і вчора у Хмільницькому районі та у Погребищенському.

На території Хмільницького району виявили рештки збитої ворожої крилатої ракети Х-101. Рятувальники знайшли її основну частину і відвезли на утилізацію (пишуть 20 хвилин Вінниця)

На спільному брифінгу керівництва міста і області голова Вінницької обласної військової адміністрації Сергій Борзов вчора, 14 березня, сказав:

«Був збитий безпілотник на території Хмільницького району (13 березня - авт.). Сьогодні (14 березня) служби надзвичайних ситуацій виявили, що крім безпілотника була збита ще ракета Х-101».

Відео дня

Йдеться про надпотужну ракету російського виробництва, яка летіла на низькій висоті. Російська Х-101 — це стратегічна крилата ракета «повітря-земля» з використанням технологій зниження радіолокаційної помітності.

У денному зведенні Управлінні Служби безпеки України у Вінницькій області за минулу добу розповідається лише про збитий безпілотник:

А напередодні, 12 березня, в УСБУ інформували, що виявили залишки крилатої ракети у Погребищенській територіальній громаді. 

«Внаслідок падіння немає постраждалих осіб чи руйнувань. На місці події працювали слідчі та вибухотехніки. За цим фактом зареєстровано та розслідується кримінальне провадження. Виявлено та вилучено чотири рештки крилатої ракети, на поверхні яких наявні буквені та цифрові написи», — йшлося попередньому у зведенні спецслужби. 

В СБУ нагадують, якщо ви помітили ворожий безпілотник або рух іншої ворожої техніки, негайно передавайте дані через офіційний чат-бот: @stop_russian_war_bot

Кожне повідомлення спочатку перевіряє СБУ, а потім передається на відпрацювання військовим.

Інформацію треба надсилати чітко і структуровано:

  1. Місто, область події, час виявлення, геолокація (якщо можливо).
  2. Кількісний склад помічених сил ворога та їхній тип.
  3. Додаткова інформація про напрями руху, мету та цілі.
  4. Особливі прикмети підозрілих осіб.

— Чим більше повідомлень від вас — тим кращі феєрверки з ворожою технікою влаштують ЗСУ! Разом переможемо! — кажуть в спецслужбі.

Наталія ГОНЧАРУК

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі (2)
  • Анжела Рибіцька

    Дякую нашим захисникам! Нехай Господь береже вас !🙏♥️
  • Людмила Задорожна

    Дякуємо Вам наші захисники.Божої Вам допомоги.

keyboard_arrow_up