У Самгородку відкрили Стіну пам’яті полеглим Героям російсько-української війни

У Самгородку відкрили Стіну пам’яті полеглим Героям російсько-української війни
  • У суботу, 15 жовтня 2022 року у Самгородку відкрили стіну пам’яті полеглих жителів Самгородоцької громади у російсько-українській війні 2014-2022 років.
  • Її встановили на стіні будинку самгородоцького будинку культури по вулиці Миру, 52. На ній закарбовані імена Героїв, які віддали своє життя за цілісність та незалежність України — Шайдулли Камзінова, Вікторії Поліщук, Юрія Осаулка та Олега Шарая.

Про це повідомляє Самгородок Наш

Церемонію освячення провів отець Віктор Воронко, настоятель парафії Пресвятої Богородиці у с. Вівсяники Вінницько-Тульчинської єпархії ПЦУ. На Стіні пам'ятні закарбовані імена Героїв, які віддали своє життя за цілісність та незалежність України – Шайдулли Камзінова, Вікторії Поліщук, Юрія Осаулка та Олега Шарая.

Відео дня

— Кожен в неоціненному боргу перед загиблими Героями, що святий обов’язок кожного з нас — це збереження пам’яті про їх самопожертву і мужність, адже саме їм ми завдячуємо можливістю жити у мирній громаді, — наголосив у своєму зверненні сільський голова Сергій Лановик

Також, з нагоди дня захисників та захисниць України почесними грамотами Вінницької обласної ради, за благодійну волонтерську допомогу військовослужбовцям ЗСУ, бійцям тероборони, переселенцям, містам і селам України, постраждалим від рашистських загарбників було вручено волонтерам Самгородоцької громади – Олександру Франку ( ТОВ Юзефо-Миколаївське АПК), Наталії Павлюк, Ірині Зегрі та керівнику ТОВ «Арчі» Олександру Щелинському.

Після урочистостей учасники зібрання поклали квіти до меморіалу.

Нагадаємо, у Козятині оновили Алею пам'яті. У публікації Куди зникли портрети Героїв із Алеї пам’яті ми повідомляли — раніше на дошці були портрети не лише Героїв із Козятина, а й із сіл колишнього Козятинського району, після оновлення — там світлини виключно воїнів із Козятинської територіальної громади.

Читайте також:

День захисників і захисниць відзначили спільно чотирма громадами

 

Слідкуйте за новинами Козятина у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up